Afbeelding

Waarom kiezen voor dubbelstaafmat hekwerk?

Algemeen 1.368 keer gelezen

Een goede tuin is niet compleet zonder een goede tuinafscheiding. Hierin kun je kiezen voor een hekwerk of een schutting. Ieder soort tuinafscheiding heeft zijn eigen voordelen en het kan lastig zijn om een keuze te maken. Er zijn heel veel verschillende soorten hekwerk te vinden. Twee soorten hekwerk waar de meeste mensen het verschil niet tussen weten, is dubbelstaafmat hekwerk en enkelstaafmat hekwerk. Weet jij het verschil? In dit artikel leer je de relevante verschillen tussen deze twee soorten hekwerk.

Het verschil

Staafmat hekwerk wordt met de jaren steeds populairder. Het hekwerk wordt zowel privé als zakelijk veel gebruikt. Het verschil tussen een enkelstaafmat en een dubbelstaafmat hekwerk, is dat een enkelstaafmat boven en onder een knik in het hekwerk heeft. Bij deze variant zijn de staven ook net wat dunner dan die van een dubbelmaatstaf. Dit is voldoende doordat er een knik in het hekwerk zit. Dankzij de mazen die in een enkelstaafmat hekwerk zitten, heeft dit hekwerk een mooi en open uiterlijk. Je ziet er mooi het groen van de tuin doorheen. Dit geeft meer ruimte aan jouw erf of tuin. Een enkelstaafs is erg stevig hekwerk, net als een dubbelstaafmat hekwerk. De dubbelstaafmatten zijn de meest standaard hekken die nog steeds razend populair zijn. Of je nou je huidige woning wilt voorzien van een strak hekwerk of dat je een bedrijfspand hiermee wil omheinen, alles is mogelijk. Doordat deze hekken zo gewild zijn, kan je ze in allerlei hoogtes en breedtes bestellen. Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit diverse verticale en horizontale staven. Deze zijn wat dikker dan die van een enkel staafmat hekwerk. Hierdoor is de maaswijdte van het hek kleiner. Dit zorgt ervoor dat het voor buitenstaanders moeilijk is om tegen het hekwerk op te klimmen. Verder bevat dubbelstaafmat hekwerk ook puntjes boven op het hek. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om over het hek heen te klimmen en de tuin of het terrein op te komen, zeker dus de veiligere keuze als dat je prioriteit is bij het uitzoeken van een hek. 

De juiste specialist 

De juiste man of vrouw om je te helpen bij het plaatsen is belangrijk. Een hekwerk van deze kwaliteit staat voor een lange tijd in je tuin. MT Hekwerken bijvoorbeeld is een specialist met veel ervaring. Ze houden bijvoorbeeld veel rekening met de duurzaamheid van de hekwerken. Zo worden deze allemaal (incl. de poorten) standaard verzinkt (beschermd tegen roest) en krijgen daarover een poedercoating. Verder leveren ze veel bevestigingsmaterialen en cilindersloten van roestvrij staal. Daarmee kunnen ze de kwaliteit van al hun hekwerken, poorten en accessoires garanderen. 

Vakwerk

Zo zie je, dat er veel voordelen zijn bij het aanschaffen van een dubbelstaafmat hekwerk. Laat je jezelf sowieso altijd goed informeren wat er bij jouw tuin en situatie past. Kijk ook goed naar de kosten en maak gebruik van de juiste specialist. Dan zit je er aankomend najaar én de volgende zomers weer heerlijk bij. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant