Yvonne van Ree ontvangt cheque t.w.v. 1.000 euro van voorzitter Rotaryclub Uden Dave Lusthof.
Yvonne van Ree ontvangt cheque t.w.v. 1.000 euro van voorzitter Rotaryclub Uden Dave Lusthof.

Rotary Uden schenkt scholen excursie Udense Pluktuin

Algemeen 752 keer gelezen

UDEN | Rotary Club Uden biedt basisscholen in de gemeente Uden de kans om een excursie naar de Udens pluktuin te organiseren. De kosten voor de excursie betaalt Rotary Club Uden.

Dave Lusthof, voorzitter van de club, legt uit: “Rotary heeft in haar doelstellingen specifiek de groep jeugd benoemd. Als lokale club willen wij die groep ook iets bieden, wat helpt in ontwikkeling en educatie. De Udense pluktuin is een initiatief van stadboerin Yvonne Ree. Haar doel is om mensen kennis te laten maken met een biologische manier van landbouw. De Udense basisschool jeugd verdient het om hier ook wat van te leren.” Rotary Club Uden stelt 1.000 euro ter beschikking om een en ander mogelijk te maken.

Pluktuin
Gevestigd aan de Hooistraat, beslaat de Udense Pluktuin een hectare met seizoensgebonden groente, fruit en kruiden. Wie een abonnement heeft, mag zelf zijn groente en fruit komen plukken. Yvonne legt uit wat haar heeft bewogen om de Udense Pluktuin te ontwikkelen: “ Ik volg de berichten over het milieu en klimaat en zie dat deze berichten vaak niet positief zijn. Vooral de grote sterfte van insecten heeft mij geschokt. Dat heeft mij doen besluiten dat ik me er zelf mee wilden gaan bemoeien. Dat deed ik altijd al door het scheiden van afval en hergebruiken van materialen, maar het werd tijd voor iets nieuws. Uit ervaring heb ik ondervonden hoe ingrijpend gezonde voedsel is voor je gezondheid. Ik ben me daarom gaan verdiepen in het telen van groenten en fruit op een manier die goed is voor mens en milieu. En daar is de Udense Pluktuin uit voortgekomen!”

Aanmelden
Basisscholen in de gemeente Uden die gebruik willen maken van de mogelijkheid om een excursie te maken naar de Pluktuin, kunnen zich aanmelden. Dave: “Voor de leerlingen een mogelijkheid om te zien wat er allemaal nodig is om elke dag verse producten op tafel te zetten. En dat de natuur heel veel geeft waar wij zuinig op moeten zijn. Die biologische benadering van Yvonne in haar pluktuin is een uniek stukje Uden. Ik nodig de leraren dan ook uit om zich aan te melden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!” Aanmelden kan via secretaris@rotary-uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant