Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Nieuwe brandweerkazerne Uden officieel geopend

  •   keer gelezen

UDEN | De nieuwe kazerne in Uden is vrijdag officieel geopend. Commandant Brandweer Marie-Louise van Schaijk overhandigde op ludieke wijze de sleutel aan postcommandant Twan van der Velden. Een drone bracht onder toeziend oog van alle genodigden de sleutel. Vervolgens drukte burgemeester Henk Hellegers op de knop die de deuren opende van de nieuwe brandweerkazerne aan de Udenseweg. 

De afgelopen maanden is er door het bouwteam hard gewerkt aan de realisatie van het duurzame pand. Gebouwd onder volledige verantwoordelijkheid van Veiligheidsregio Brabant-Noord waar de brandweer onderdeel van is. De kazerne kenmerkt zich door de duurzame gevelbekleding, zonnepanelen en een ‘groen’ dak. Commandant Brandweer Marie-Louise van Schaijk: “Het heeft even geduurd maar met deze nieuwe kazerne hebben de postleden een prachtige thuishaven om paraat te staan voor de inwoners van Uden.”

Trots als een pauw
Deze feestelijke dag vormde het officiële startsein voor de postleden op hun nieuwe thuishaven. De verhuizing van alle brandweervoertuigen vond maandag 6 september plaats. Postcommandant Twan van der Velden: “De nieuwe kazerne is een blikvanger in Uden. Ik ben ontzettend trots op het resultaat. Het is een eigentijdse kazerne geworden die er fantastisch uitziet. Ik loop hier rond als een trotse pauw.”

Meer berichten