Afbeelding

MIK wordt vervangen door nieuwe organisatie

Kunst en cultuur 17 keer gelezen
UDEN - MIK keert na de zomer niet terug als cultuurorganisatie in Uden. Namens de docenten van het huidige MIK stelde Renske de Leuw donderdag dat doorgaan met MIK niet de beste manier is om te zorgen dat de mensen in Uden zich onder deskundige begeleiding kunnen blijven ontwikkelen op de gebieden van dans, beeldend, theater en muziek.

[image=302279]

“Wij denken aan een lokale, platte organisatie waarbij bijvoorbeeld de verbinding kan worden gelegd met Stichting C en de Bibliotheek. Op deze manier kan ook de verbinding met het onderwijs veel sterker worden. Deze organisatie zal niet meer onder MIK vallen of de door MIK voorgestelde doorstart. Een projectenorganisatie zoals voorgesteld door MIK lijkt erg op Stichting C en heeft dus in de gemeente Uden weinig bestaansrecht.”
De gemeente Uden had al eerder de intentie uitgesproken niet verder te willen met MIK en ook de politieke partijen schaarden zich woensdag in de commissie achter die beslissing en ook het plan om een nieuwe organisatie de taak van MIK na de zomer over te laten nemen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant