Foto:

‘Proef de buurt’ in MuzeRijk

  •   keer gelezen

Naar aanleiding van de nieuwe Coronamaatregelen heeft MuzeRijk moeten besluiten dat Proef de Buurt aanstaande zondag 26 september niet door kan gaan. Ze gaan er alles aan doen om het op een andere datum wel door te laten gaan. Binnenkort hoor je daar meer over.

UDEN | Tijdens burendag op zondag 26 september is er in MuzeRijk voor de zevende keer het evenement ‘Proef de buurt’. 

Er zijn maar weinig mensen die weten dat de Bitswijk een echte multiculturele wijk is met veel van oorsprong niet-Nederlandse nationaliteiten. Er wonen bijvoorbeeld mensen uit Turkije, Marokko, Polen, Somalië, Brits Guyana, Afghanistan, Bolivia, Indonesië, China, Suriname en Syrië. Een flinke rijkdom aan culturen dus. Veel van deze mensen willen iets laten zien van hun rijke cultuur en gewoonten. Op deze ‘Proef de buurt’ dag laten zij zichzelf zien in kraampjes met allerlei lekkere hapjes en drankjes. Bezoekers kunnen munten kopen bij de receptie van MuzeRijk en daarmee ‘de buurt proeven’. Daarnaast krijgt deze middag een muzikale omlijsting met diverse optredens van onder meer Caribbeanbrass, Indonesische dansgroep Sekar Ayu, barbershopkoor Quadrupel en Gor,een blues gitarist uit Wit Rusland.

Aan de kinderen is ook gedacht; een speurtocht, knutselen met echte schapenwol van de Maashorst, er komen wat dieren van de kinderboerderij op bezoek, en de kinderen kunnen een modeshow lopen over een echte rode loper.

De dag duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Opgeven kan voor 24 september 12.00 uur via de receptie, 0413 26 85 48 of receptie@muzerijk.nl.

Meer berichten