<p>Lo&iuml;s (rechts) met Jade en Lyova.</p>

Loïs (rechts) met Jade en Lyova.

Udens talent Loïs (12) in finale Junior Songfestival

  •   keer gelezen

UDEN | Het was al haar droom toen ze 3 jaar oud was: meedoen aan het Junior Songfestival. De 12-jarige Loïs Deijnen uit Uden moest even geduld hebben, maar dit jaar gaf ze zichzelf dan eindelijk op voor het liedjesfestival. En met succes: ze doorstond alle rondes en staat aankomende zaterdag in de finale in Ahoy.

door Temmie van Uden

Zingen en dansen; Loïs doet niets liever dan dat, en gaat dan ook geen uitdaging uit de weg. Vorig jaar deed ze al mee aan The Voice Kids en nu zit ze alweer midden in het volgende avontuur. Zaterdag neemt ze het in de finale van het Junior Songfestival op tegen drie andere deelnemers. Dit doet ze samen met Jade en Lyova, waarmee ze de groep ‘SH!NE’ vormt. “We zijn pas in de finale een groep gevormd. We kenden elkaar van tevoren dus nog niet, maar de klik was er meteen. We zien elkaar zo vaak, en het is altijd gezellig.” Met haar 12 jaar is Loïs de jongste deelnemer. “Maar daar merk ik helemaal niks van. We zijn een hele hechte groep en spreken vaak met elkaar af. We willen natuurlijk allemaal het liefst winnen, maar we gunnen elkaar alles.”

SH!NE-vak
Tijdens de finale in Ahoy kan SH!NE rekenen op veel support. “Er is een SH!NE -vak, waar al mijn familie en vriendinnen zitten. Voor de rest is het helemaal uitverkocht. Superleuk en fijn dat er weer publiek bij mag zijn. Mijn vriendinnen hebben al gezegd dat ze een spandoek gaan maken”, lacht de Udense. Van spanning is nu nog geen sprake. “Dat zal vlak voor het optreden wel anders zijn. Ik wil natuurlijk heel graag winnen. Maar zodra ik zing, vallen alle zenuwen van me af.”

Liedje
Het liedje waarmee SH!NE deelneemt heet ‘A Million Little Things’. Het gaat over de kleine dingen die het leven bijzonder maken, zoals knuffelen met je opa en oma of een weekend naar het strand. Het liedje werd geschreven door hun producer Robert, waarop SH!NE het inzong in de studio. Ook werd er een clip bij het liedje gemaakt, die op YouTube te bekijken is. “Voor het opnemen van de clip gingen we naar verschillende locaties. Onze haren en make-up werden gedaan en we kregen daar mooie kleding. Dat was echt heel leuk.”

Stemmen
Het Junior Songfestival is de Nederlandse jaarlijkse preselectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, en wordt uitgezonden door AVROTROS op NPO Zapp. De Nederlandse finale is aankomende zaterdag om 19.25 uur live te bekijken De winnaar van de finale mag naar Parijs, om daar Nederland te vertegenwoordigen tussen alle andere Europese landen. Wie dat gaat zijn, wordt bepaald door een kinderjury, bestaande uit finalisten van het Junior Songfestival vorig jaar, en een jury bestaande uit Zangeres Emma Heesters, zanger Rolf Sanchez en Jeangu Macrooy, de zanger die dit jaar namens Nederland meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Maar Loïs kan ook de stem van alle Udenaren heel goed gebruiken. Eén derde van de punten wordt namelijk bepaald door het thuispubliek. “Tijdens de uitzending kun je online je stem uitbrengen op je favoriete finalist”, legt ze uit. “Ik hoop natuurlijk dat iedereen hier in Uden op ons gaat stemmen!”

Meer berichten