<p>Henk, Astrid en Frans, met een zwart-wit foto gemaakt door Henk. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Henk, Astrid en Frans, met een zwart-wit foto gemaakt door Henk. (foto: Henk Lunenburg)

Fotoroute Uden 2021: ‘In ieder fotomoment zit een herinnering’

  •   keer gelezen

UDEN | Tien fotografen uit Uden laten op zaterdag 2 en zondag 3 oktober hun werk zien tijdens de eerste editie van de Fotoroute Uden 2021. De fotoroute is opgezet onder leiding van Henk Rotteveel. Op zowel zaterdag als zondag kun je tussen 11.00 en 17.00 uur terecht op acht verschillende adressen in Uden. 

Astrid Sjoerdsma is één van de tien fotografen die meedoet. Aan de Land van Ravensteinstraat 45 kun je haar werk en dat van Anouschka Hendriks bekijken. “Fotograferen is voor mij echt een hobby”, vertelt ze. “Omdat ik mijn camera beter wilde leren kennen, heb ik wel een 2-jarige foto-opleiding gedaan. Daar heb ik onder andere leren werken met diepte en scherpte, wat ik heel leuk vind om te doen.” Het meest belangrijk vindt ze de herinnering die een foto oproept. “Het onderwerp maakt daarbij niet uit. Een plek in de natuur, een bruiloft of interactie tussen mensen: in ieder moment zit een herinnering.” Voor deelnemer Frans Geenevasen was de geboorte van zijn eerste kleinkind 11 jaar geleden hét moment om het fotograferen opnieuw op te pakken. “Ik haal het meeste plezier uit het fotograferen van mensen, waarin het karakter naar voren komt”, vertelt hij. “Zo heb ik bijvoorbeeld nonnen in het bejaardenhuis gefotografeerd.” Daarnaast doet hij veel aan event-fotografie, zoals carnaval in Uden en wedstrijden bij UDI’19. “Ik vind het mooi om de sfeer te pakken. Ook fotografeer ik graag architectuur.”

Opening
Zaterdag 2 oktober om 09.30 uur wordt het fotoweekend officieel geopend voor genodigden. Dit wordt gedaan door Ina Adema, Commissaris van de Koning, in de aula van de bibliotheek/Kunst en Co in Uden. Dit is tevens de plek waar fotograaf Rob van Doorn exposeert. Iedereen kan hier na de opening ook een voorproefje van de exposanten zien. Van elke fotograaf zie je een foto. Je kunt een stem uitbrengen op jouw favoriet. Van de winnende foto wordt door Foto De Vakman een print ter beschikking gesteld. Uit de uitgebrachte stemmen wordt de winnaar van deze print getrokken.

Meer informatie
Op de website www.fotoroute-uden.nl vind je meer informatie over de route en alle deelnemende fotografen.

Meer berichten