Sander Janssen.

3D: Titelfavorieten zetten direct de toon

Voetbal 1.460 keer gelezen

HANDEL/HELMOND | Handel, Boekel Sport en Excellent zijn alle drie het seizoen begonnen met de zo gewenste driepunter. Ook EGS’20 kwam tot winst, Vitesse’08 ging nipt onderuit bij SV United.

Tim Schuijers was het goudhaantje namens Boekel Sport in de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen SV De Braak. Nadat Jelle Bouwmans vanaf de stip voor de 0-1 had gezorgd, kwam de gastclub niet echt in de problemen. Schuijers kreeg het op z’n heupen en scoorde na rust in een tijdsbestek van twaalf minuten drie keer. De 0-4 betekent meteen de koppositie voor Boekel Sport.

Zakelijke zege Handel
Handel maakte geen fout tegen Hapse Boys en zegevierde met 2-0 door twee doelpunten van Jeffrey Driessen. “Een prima overwinning”, vond Sander Janssen van Handel. “In de eerste helft waren we bij vlagen slordig, waardoor Hapse Boys een paar kansen creëerde. In de tweede helft hebben we prima gespeeld en hadden we de score verder moeten opvoeren.”

Excellent verslaat Rood Wit
Excellent kon na rust het verschil maken tegen Rood Wit. De Groesbekers waren aanvankelijk gelijkwaardig aan Excellent en via Bas Thijssen werd het ook 1-0. Namens de Oploonaren zorgde Sven van Gelder met een individuele actie voor 1-1, waarna Excellent het heft in handen nam en via Van Gelder, Timo Cornelissen en Roel Verberk uitliep naar een 1-4 winst.

Vitesse’08 verspeelt voorsprong
Vitesse’08 ging door een doelpunt in de laatste minuut met 2-1 onderuit tegen SV United. In Wanssum waren de gasten na een dik uur spelen nog op voorsprong gekomen via Ron Janssen. Indy Phillips en  Michal Kolosziejski bezorgden United alsnog de winst. “Een gelijkspel was meer terecht geweest”, aldus Ales Jurcik (Vitesse’08).

EGS’20 goed uit de startblokken
EGs’20 ziet zichzelf niet als titelkandidaat, maar de eerste wedstrijd van het seizoen verliep probleemloos voor de thuisclub. SV Ysselsteyn werd met 3-0 geklopt. Sander Bisseling (2) en Roel van de Boogaard bezorgden EGS’20 een terechte maar geflatteerde zege.