De Boskant doelman klaart het voor zijn team
De Boskant doelman klaart het voor zijn team Foto: Peter Kuijpers

4F: Boskant wijst VOW op zijn fouten, Avesteyn wint pover van DOSL

Voetbal 344 keer gelezen

BOSKANT | De bal ging eindelijk na een jaar weer aan het rollen. Blije gezichten bij spelers, trainers en supporters. VOW vond zijn Waterloo op de Schreken in Boskant en verloor verdiend met 2-0. De Zijtaarders gaven niet thuis zeker tot teleurstelling van trainer Patrick Cissen in zijn eerste wedstrijd. Peter van der Heijden was als trainer van Boskant een gelukkig man. Ook voor de Boskanter de eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club. WEC vergat zich te belonen op de eigen Glorie door de kansen niet te benutten en werd het een doelpuntloos gelijkspel. Avesteyn won wel maar het was vaak billenknijpen zei trainer Hugo van de Sande na afloop. Mooie wedstrijden met opvallende uitslagen.

Door: Peter Kuijpers

VOW-trainer Patrick Cissen kreeg nog een tegenvaller te verwerken omdat hij in de warming-up nestor Bart van de Laar zag uitvallen. Van de Laar: “Het was mijn lies. Hij leek zo goed genezen en plots op de training voelde ik hem weer. Daar baal ik van.” Van de Laar is heel belangrijk voor het maken van doelpunten bij de Zijtaarders. Voor rust waren de bezoekers aan de bal iets beter zonder zich echt kansen te scheppen. De enige kans en die VOW kreeg was voor Stef van Berlo die wegdraaide van Steff van de Laar en de bal rakelings naast schoot. Keeper Niek van Zutphen moest zich al na vier minuten strekken om een dwarrelende bal van Boskant over te tikken. De tweede kans voor VOW was voor Sander Vos, sinds dit seizoen in de achterste linie gepositioneerd door Cissen, die niet ver over schoot. Daar bleef het bij en wat later bleek ook voor de tweede helft.

Rood
Na rust was het Boskant richting de thuisgoal die de initiatieven lieten zien. Vaak met reactievoetbal, maar daar maalt niemand over in Boskant en bovendien kan VOW zich dat aanrekenen. Veel te slap in duels en foute inspeel passes. Aanvoerder Bart van den Oever kan vaak aan de bal excelleren, maar moest in Boskant in de duels het af laten weten. Datzelfde was van toepassing op Pim van Riel die ver beneden zijn kunnen speelde. Boskant speelde met het mes tussen de tanden. Ging stevig in de duels waar vooral Van den Oever het slachtoffer was, maar scheidsrechter Valk zag het en vond het binnen de perken. De 1-0 viel in de 59e minuut. Balverlies bij de Zijtaarders gaf Mark van der Heijden, zoon van trainer Peter, om een voorzet van links achter Van Zutphen te koppen. Bijna werd simpel balverlies bij de opbouw van VOW de kans voor Boskant om 2-0 te maken. Stijn van den Biggelaar kwam schuin vrij voor Van Zutphen, maar kwam niet tot scoren. De uiteindelijke beslissing kwam snel hierna. Opnieuw was balverlies direct de oorzaak van de 2-0. Jim van der Zanden was het die het nekschot aan VOW uitdeelde. Het tweede geel voor Sieb Verweij, dus rood, was pure frustratie door veel te hard een duel in te gaan. Verweij is een sierlijke speler met veel bal gevoel die dit soort escapades niet nodig heeft. Een softe middag voor Patrick Cissen en zijn team. Boskant had daar lak aan speelde alle kritiek weg. Peter van der Heijden kon er breed om lachen in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club in zijn eigen woonplaats die hij winnend afsloot.

Gesprek met Peter van der Heijden trainer van Boskant

Gesprek met Patric Cissen trainer van VOW

WEC – Pusphaira 0-0
Op De Glorie werd maar twee maal afgetrapt en vielen geen doelpunten. De studenten uit Eindhoven gaven goed partij, maar WEC kan zich verwijten de kansen die er wel degelijk waren te benutten. Trainer Henry van Wanrooy: “Ja, echt die moeten erin, kom op zeg. Wij zijn geen team die tien kansen krijgen. Vooral die één-op-één situaties moet je beter uitspelen. We hadden wel veel balbezit, maar dat geeft geen garanties. Compliment aan mijn team voor de inzet die was echt geweldig.”

Avesteyn – DOSL 2-1
Het leek al na twee minuten heel goed te gaan aan de Steen en stokstraat in Dinther. Het was Lars van Lee die een voorzet van links achter de DOSL doelman kopte: 1-0. Avesteyn had vaak wel het beste van het spel, maar DOSL beet van zich af. Na een half uur spelen was de stand weer gelijk door loerend uit de omschakeling te scoren. Trainer Hugo van de Sande: “Na rust startten we goed. Na een kwartiertje was het Stan de Laat die ons op winst schoot. Daarna kregen we het moeilijk. Het was vaak echt billenknijpen. Die gasten hebben geen verkeerd team. Veel lengte en koppend goed. We hebben de winst uiteindelijk over de streep getrokken, maar mogen ook niet klagen”, aldus een gelukkige Avesteyn-trainer.