Thijs van Sleeuwen moest in de eerste helft vanwege een ernstige knieblessurehet veld verlaten. Een fikse aderlating voor de club uit Venhorst. Foto: Eric Elbers

2F: Acht doelpunten bij CHC - Vianen Vooruit, DAW heeft aan één treffer genoeg tegen Prinses Irene

Voetbal 1.616 keer gelezen

Mooie wedstrijden in deze klasse waar alleen Volharding tegen Real Lunet gelijk speelde. Olympia’18 mazzelde in Venhorst met een uithaal van Siem Loeffen ver in blessuretijd. Volkel zag Emplina er met de winst vandoor gaan. Een voorbode voor een zwaar seizoen? Heeswijk ging nipt onderuit in Udenhout bij SVSSS. We nemen ze met u door al deze wedstrijden.

Olympia’18-trainer Wil Beijer was blij met de winst. “Eindelijk eens een zege op de eerste speeldag waar we vaak verloren of gelijk speelden.” De ruststand op De Voskuilen in Venhorst was nog dubbelblank. Het leek allemaal wat onwennig met excuus dat het ook een jaar geleden was dat er voor ‘de knikkers’ gevoetbald werd in deze klasse. Beijer: “Na rust werd het ook geen leuke wedstrijd. Meer dat ‘Hotsie-knotsie-begonia’ voetbal, je kent dat wel. We waren wel beter en legden meer energie in de wedstrijd, maar we scoorden niet. In blessuretijd maakten we een mooie 1-2 waar Siem Loeffen dacht: ‘Weet je wat, ik haal maar eens uit’ en warempel de bal vloog binnen. Hij werd nog van richting veranderd. Ben er wel blij mee, dat zeker.”

Foto Bas Delheij

CHC – Vianen Vooruit 4-4
Maar liefst acht goals waren er te bewonderen in het duel tussen CHC en het bezoekende Vianen Vooruit. CHC leidde met 2-0 eerdat een fraaie stift van balvirtuoos Rik Renirie de 2-1 ruststand betekende. Trainer Joost Janssen: “We toonden te veel ontzag, daar hebben we in de rust eens kort, maar stevig over gesproken.” Hoe dan ook of het daar aan lag het hielp wel. Joey de Bouville liep de 2-2 binnen waar Maarten Broekmans de zijn team op voorsprong bracht. Allemaal binnen het kwartier en stond het in de zestigste minuut 2-3. Janssen: “In die fase kregen we het even moeilijk. De druk werd groter en de 3-3 viel, maar ook de 4-3 die van Wesley Meeuwsen kwam. Die is nog echt goed bezig daar. Sterke spits hoor. Ben toen één-op-één gaan spelen, keeper mee naar voren je kent dat wel en warempel dat had succes. Het was invaller Joost Verbiesen die de 4-4 binnen werkte.”

Volkel – Emplina 0-2
Anders dan de score doet vermoeden was Volkel zeker niet minder en op zijn minst gelijkwaardig. Maar voetbal wordt nu eenmaal beslist in het
maken van doelpunten en dat deed Emplina wél. De Empelaren kwam op De Eeuwsels al na twee minuten tot scoren en deden dat in de 86e minuut nog eens dunnetjes over. En dat sta je met legen handen weet trainer Michiel Jans Kliksport te melden: “We waren inderdaad voetballend met fases beter en kregen kansen, hele grote zelfs. Maar je moet wel een keer afdrukken om tot succes te komen. Dat missen we, maar daar treuren we niet over verder. Volgende week wacht Helvoirt. Moet overigens het team wel een compliment maken voor het keiharde werken en doorzettingsvermogen. Een goaltje hadden ze zeker verdiend”, aldus de trainer van Volkel.

Volharding – Real Lunet 2-2
De Vierlingsbekers wisten zich niet te belonen met drie punten tegen Real Lunet. Winst lag echter dik binnen de mogelijkheden. Al na tien minuten opende Melvin de Klijn met 1-0. Kort hierna vergat de Klijn Vincent Buijssen te bedienden die er veel beter voor stond anders had zo de 2-0 al kunnen vallen. Het slechte in dit verhaal is dan dat de Lunetters uit Vught op slag van rust er 1-1 van maakten. Na een fraaie aanval via Buijssen, Luuk Rühl en Tom Kessels was Kas van den Bosch het eindstation: 2-1. Toen Real Lunet vijf minuten later met een man minder kwam te staan (Ruud Kooyman kreeg terecht zijn tweede gele kaart van de prima leidende vrouwelijke scheidsrechter Wendy Gijsbers uit Bladel, red.), leek niets een overwinning meer in de weg te staan maar Volharding kwam van een koude kermis thuis. In ondertal was het Enes Sonay die de 2-2 voor zijn rekening nam. Volharding kreeg nog voldoende kansen om alsnog de driepunten op Soetendaal te houden, maar het bleef bij 2-2.

SVSSS – Heeswijk 2-1
Het was puzzelen voor trainer Theo van Lieshout en dan vooral verdedigend omdat hij een aantal van zijn spelers zal moeten missen door blessures. Hiervan was weinig te merken in het begin van de partij ondanks dat SVSSS meer aan de bal was. SVSSS was wel de eerste ploeg die gevaarlijk werd, waarbij sluitpost De Schouwer in de zevende minuut een prima redding in huis had. Toch viel de 1-0 na een half uur spelen. Een korte corner werd voor de goal geslingerd, nog aangeraakt en viel vervolgens voor de voeten van de SVSSS spits. Die reageerde adequaat naar 1-0. Na de rust kwam Heeswijk beter uit het kleedlokaal en was het de bovenliggende partij. De ruimtes werden wat groter waardoor de wedstrijd snel op en neer ging. Voor beide partijen resulteerde dit ook in wat mogelijkheden maar echte kansen bleven uit. Een kwartier voor tijd viel Wouter van Dijke in en amper in het veld rondde de topspits af na een voorzet van Max Sluiter. Kort hierna kopte Van Dijke centimeters naast. Een minuut voor tijd velde een vrije trap toch nog het noodlot voor Heeswijk. Een massaal opgekomen SVSSS lukte het koppend alsnog de winnende achter Sebastiaan de Schouwer te koppen. Eindconclusie: een zure nederlaag.

DAW – Prinses Irene 1-0
Een kleine zege waarbij toch gewoon drie punten kunnen worden afgetikt. Voor DAW na anderhalf jaar weer eens een thuiswedstrijd in competitieverband. Het affiche werd verder ingevuld door Prinses Irene uit Nistelrode. In de eerste helft hielden de twee teams, die overigens beiden oranje als hoofkleur hebben, elkaar best in evenwicht. Dit hield in dat de ruststand nog 0-0 was. DAW kwam het beste uit de kleedkamer waar Robyen van der Heijden meteen een opgelegde kans kreeg om zijn team op voorsprong te brengen. Dat gebeurde echter niet en erger nog hij kwam in botsing met teamgenoot Jacco van der Heijden. Helaas moesten beiden het veld geblesseerd verlaten. Voor beide teams werden ook op Den Heuvel de ruimtes steeds groter en er kwamen kansen, maar het bleef veel te rommelig. Het bekende venijn zat hem voor de bezoekers ook deze keer in de staart. Vanuit de omschakeling was het in de 95e minuut Roel Jansen die de bal met een fraaie curve over de Prinses Irene doelman krulde. De eerste punten waren vanaf dat moment voor DAW een feit.

EVVC – Helvoirt 0-4
Helvoirt had een belabberd bekerprogramma waar het als laatste eindigde. In Vinkel kwam de ommekeer schijnbaar. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-4. Trainer Antwan van Rijn: “Ze waren beter, maar dat we weggespeeld zijn weiger ik toe te geven. We hebben nogal wat blessures. Van uit de A-jeugd kregen we vier spelers die ik een groot compliment moet geven voor hun inzet. We staan voor enkele moeilijke weken met zware tegenstanders. We gaan in ieder geval onze stinkende best doen.”