Clubkampioenschappen golfpark de Leemskuilen 2021

Sport 245 keer gelezen

UDEN | Op de Udense golfclub De Leemskuilen werden zaterdag 25 en zondag 26 september de clubkampioenschappen gespeeld. Op zaterdag vertrok het eerste team om 09.30 uur onder perfecte weersomstandigheden voor de 18 holes wedstrijd. Om 16.00 uur kon de balans worden opgemaakt en bleven er 36 deelnemers over voor de wedstrijd van zondag.

Ook op zondag weer prachtig weer. Op deze finaledag was de baan nog uitdagender gemaakt met lastig gestoken holes en snelle greens. Dat was duidelijk te merken aan het aantal birdies die werden geslagen ten opzichte van zaterdag. In de categorie ‘Bruto score’ kwamen Gerard de Veer en Remko Heethuis binnen met precies dezelfde score over 36 holes. In een spannende play-off op hole 1 en 9 kwam uiteindelijk Gerard de Veer als winnaar uit de bus en is de Clubkampioen Overall. Remko Heethuis dus op de tweede plek en als derde eindigde Piet Verhallen.

Bij de dames is Ine Kruijsen met prima golf de Clubkampioen Overall in de categorie ‘Bruto score’. Twee dagen heel stabiel spel stonden aan de basis van deze overwinning. Monique van Grinsven werd tweede en Ellen van de Hanenberg derde. In de categorie ‘Netto score’ ging de titel Clubkampioene naar Riet van Aanholt. Door een uitstekende score op zaterdag werd hiervoor de basis gelegd. Wilda van Drunen stond daar op de tweede plaats en als derde kwam Maria Tibosch het terras opwandelen.

Aard van Asseldonk wist de eerste plaats als Clubkampioen te behalen in de categorie ‘Netto score’ heren. Jan Schuurman eindigde, mede door een uitstekende laatste speeldag, op de tweede plek en Jos van Sleeuwen werd derde.