Trainer Peter van der Heijden begon met drie punten bij Boskant
Trainer Peter van der Heijden begon met drie punten bij Boskant Foto: Peter Kuijpers

4F: VOW – WEC aansprekende derby, Avesteyn naar DVS in Waalre

Voetbal 734 keer gelezen

De kop is er af. Alle mankementen zoals weigerende printers, zoek geraakte sleutels, klemmende deuren en kapotte kapstokhaakjes in de kleedkamers zijn hersteld. Zondag volgt ronde twee. Vijf teams haalden de volle winst met twee gelijke spelen beiden met 0-0. Toegegeven dat de echte schifting pas na een wedstrijdje of vijf zichtbaar wordt, maar toch! De meest opvallende uitslag was de 0-6 van Acht bij Woenselse Boys die daarmee ook de eerste koploper werden in deze mooie klasse. 

Door: Peter Kuijpers

Avesteyn reist af naar DVS (Door Vriendschap Samengebracht)in Aalst-Waalre ten zuiden van Eindhoven. DVS kende een sterk begin bij Mariahout, maar in het verloop kwam de balans terug. Wel misten de DVS-Spitsen enkele goede kansen of vonden de Mariahoutse doelman op hun pad. Zondag een onvoorspelbaar duel vooral in deze fase van de competitie waar iedereen elkaar amper kent. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Kezer (niet Charles uit Loosbroek) voor aanvang.

VOW – WEC
Een knoert van een derby dat is een vaststaand feit. VOW, vooraf aan deze competitie, toch genoemd als een van de titelkandidaten. Nou hoef je voor middenmoter of degradatiekandidaat niet meer adem te halen om het te poneren, maar VOW kreeg die metafoor nu eenmaal opgeplakt. Na zondag en dan vooral voor degenen die getuigen waren zou dat bijgesteld kunnen worden. Wij doen dat niet omdat de Zijtaarders in potentie een goed en kwalitatief team hebben. Dat moet zelfs zonder absolute meerwaarde Bart van de Laar ook nog kunnen. In Boskant zakte VOW in de tweede helft volledig door de hoeven. Veel spelers leken gewoon niet fit. Bovendien sloot de defensie van Boskant zich als een oester en hield het potdicht. Het Zijtaartse smaldeel is met wat averij teruggekeerd uit Boskant. Van de Laar blijft een groot vraagteken en Sieb Verweij is zondag geschorst naar aanleiding van zijn twee gele kaarten=rood. Werk aan de winkel voor Patrick Cissen, maar dat is de Veghelaar met vaak goede visuals wel toevertrouwd.


Henry van Wanrooy trainer WEC

Favoriet
WEC vergat zondag af te drukken in het duel met Pusphaira. Maar dat hoor je verder nog honderden trainers meer zeggen. We voetballen goed, maar scoren niet. Klopt, maar dat is ook een kwaliteitsfactor die je hebt of in het geval zondag bij WEC achterwege bleef. Op papier is VOW zondag favoriet, maar dat zal trainer Henry van Wanrooy alleen maar prettig vinden. Een slimme trainer die het spelletje voetbal tot op het bot analyseert en weet hoe je VOW moet aanpakken. Een prachtig affiche waar om 14.30 uur scheidsrechter Manuhutu zal fluiten voor aanvang.

ELI – Boskant
Het team van trainer Michael Thijs van ELI heeft een paar leuke kwaliteitsimpulsen gehad. Met Lars Teuben, Youri Arts, Danny de Koning, met oude bekende Jaccy van den Enden en routinier Rob Spijkers hoor je Thijs niet klagen. Zondag won de ploeg zonder veel moeite van EMK uit Nuenen al moest het wel een 1-0 achterstand wegwerken. Boskant teert op de mooie driepunter thuis tegen VOW en zeker op basis van de prima tweede helft. Thijs zou een enorme inschattingsfout maken als hij Boskant zou onderschatten. In de omschakeling kan Boskant ‘dodelijk’ uithalen. Mooi duel op Sportpark ’t Luytelaar waar scheidsrechter Verhagen om 14.30 uur fluit voor aanvang.

Programma komende zondag:

Acht-EMK
RKGSV-Mariahout
DOSL-Woenselse Boys
DVS-Avesteyn
Pusphaira-Tivoli
VOW-WEC
ELI-Boskant
Henry van Wanrooy trainer Avanti'31
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant