<p>Huub omringd door zijn familie tijdens de uitreiking. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Huub omringd door zijn familie tijdens de uitreiking. (foto: Henk Lunenburg)

FOTO’S

Koninklijke Onderscheiding voor Huub Hagemeijer op vliegbasis Volkel

  •   keer gelezen

UDEN | Huub Hagemeijer (73) uit Uden ontving gisteren een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Hellegers. Huub is Eerste-Luitenant buiten dienst bij de Koninklijke Luchtmacht.

De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt op vliegbasis Volkel. Huub Hagemeijer krijgt deze onderscheiding vanwege zijn grote en jarenlange vrijwillige inzet bij onder andere Atletiekverenging De Keien en de vliegbasis.

Huub was van 1987 tot 2006 vrijwilliger bij Atletiekvereniging De Keien in Uden. Hij was voorzitter van de accommodatiecommissie, redacteur van het clubblad, jurylid en scheidsrechter. Daarnaast zette hij zich in voor de renovatie van de tribunes, de komst van een nieuw paviljoen en de uiterst moderne Mondo kunststof atletiekbaan, de eerste in Nederland. Als voorzitter van de accommodatiecommissie heeft hij vele jaren vrijwilligers gemotiveerd om de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden te verrichten en was het het onderhoud aan de atletiek-attributen altijd perfect geregeld. Mede daarom werd hij in december 2014 benoemd tot Lid van Verdienste van De Keien Atletiek.

Van 1991 tot 2016 was hij voorzitter van de Korporaals- en Onderofficieren Voetbalclub Vliegbasis Volkel. Deze voetbalclub is ontstaan vanuit de militaire en burgerleden van de Korporaal’s Mess, die werkzaam waren in Volkel. Recreatief voetbal was het uitgangspunt, maar mede door detomeloze inzet van Huub Hagemeijer werd de club het sportieve visitekaartje van de vliegbasis. Sinds 2000 is hij vrijwilliger bij de Wedstrijdsport Koninklijke Luchtmacht. Huub is de kartrekker van deze actieve club van ex-militairen en weet keer op keer iedereen te enthousiasmeren om hun rol te pakken tijdens een evenement.

Sinds 2012 is Guub bestuurslid van de Contactgroep Postactieven Koninklijke Luchtmacht, regio Volkel (met zo’n 600 leden). Huub Hagemeijer organiseert activiteiten, contactmiddagen en reisjes. Daarnaast coördineert hij de inschrijvingen en onderhoudt het contact met Vliegbasis Volkel voor de facilitaire zaken. Zijn inzet is hierbij van grote waarde en een stimulans voor anderen om naar de oudere medemens om te kijken.

Meer berichten