Afbeelding

Nieuw aan de Promenade: Essential Herenschoenen

Centrum 1.451 keer gelezen

UDEN | Sinds enige weken kent Uden aan de Promenade 44 een nieuwe winkel: Essential Herenschoenen. Bij binnenkomst in de modern ingerichte winkel valt meteen de ruimte op die voor de collecties is ingeruimd, overzichtelijk gepresenteerd per merk.

We hebben een afspraak met eigenaar Bas Horck. De vraag die op onze lippen brandt is natuurlijk: “Een nieuwe winkel voor herenschoenen in dit segment; gaat dat niet een beetje tegen de trend in?” Horck lacht: “Je bent niet de eerste die dat opmerkt. En ja, natuurlijk vind ik het spannend, maar het is een weloverwogen beslissing hoor. De laatste 8 jaar heb ik veel gewerkt met en voor diverse schoen- en kledingmerken en ben daarom goed op de hoogte. Ik heb wel bewust gekozen voor een collectie die door de Europese merken zelf wordt aangeduid als hun Essential collectie. Dat komt erop neer dat die schoen bewezen succes is qua pasvorm en materiaal voor bijna al hun klanten. En dat resulteert veelal in een tijdloos elegante en duurzame schoen die geschikt is voor de meeste mannen.” Je zult dus minder hype-achtige kleuren en modellen zien, maar meer schoenen die in alle opzichten langer meegaan. ‘Dat start met schoenen vanaf zo’n 150 euro, oplopend tot schoenen voor echte liefhebbers van enkele honderden euro’s. Maar dat laatste mag je echt zien als een verantwoorde investering”, aldus Horck. Op de vraag wat de reacties tot nu toe zijn zegt hij: “De reacties zijn erg goed. Grappig overigens dat ik deze eerste weken vooral veel dames in de winkel sprak die ‘op verkenning’ waren voor hun partner en erg enthousiast waren dat Uden nu ook zo’n winkel heeft.”

Collectie
De Essential collectie bevat schoenen voor iedere gelegenheid: onder een pak, bij een uitgaans-outfit, voor zaterdags langs de lijn of gewoon het dagelijkse werk. Van het oer-Britse en meer klassieke Crockett & Jones tot de Nederlandse merken Greve en van Bommel, en van de Italiaanse en Spaanse elegantie van respectievelijk Santoni en Magnanni tot de sneakers van Cole Haan uit New York. Essential herenschoenen vind je aan de Promenade 44 in Uden en online via www.essentialschoenen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant