Afbeelding

Foto van vroeger: het raadhuis

Historie 1.051 keer gelezen

Tot 1938 stond het raadhuis van de gemeente Uden op de hoek van de Sint-Janstraat, de Kerkstraat en de Marktstraat. Nu vinden we op die plek een rotonde.

Op 11 juli 1938 werd het nieuwe gemeentehuis op het marktveld officieel geopend. Er ging een jarenlange discussie in de gemeenteraad aan vooraf. Aanvankelijk had de gemeente een perceel aangekocht dat de oudere Udenaren nog kennen als het pand van dierenarts dr. Pie Bollen op de hoek van de Pastoor Spieringsstraat en de Marktstraat, op de plek waar we nu het winkelgebied van de Promenade terugvinden.

Tenslotte werd er gekozen voor een plek op het driehoekige marktveld. Veel geld was er blijkbaar niet voor de nieuwbouw beschikbaar. Er werd zelfs een ‘torenfonds’ opgericht om het nieuwe gebouw meer uitstraling te geven. Helaas was er hiervoor onder de Udenaren te weinig interesse. De toren is er nooit gekomen. Zou dit nu nog te realiseren zijn? Op Dtv is binnenkort een podcast te zien over de Udense raadhuizen.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant