Hüseyin Dogan op het veld van TOP Oss.
Hüseyin Dogan op het veld van TOP Oss.

Dogan: ‘Mouwen opstropen en gas geven’

Voetbal 179 keer gelezen

OSS | TOP Oss heeft gestunt op de transfermarkt. Voormalig topscorer Hüseyin Dogan is terug in het Frans Heesen Stadion. De aanvaller wist in het seizoen 2018/2019 21 keer het net te vinden in 36 wedstrijden.

In 2019 vertrok hij van TOP Oss naar NAC Breda. Daarna speelde hij bij Istiklol Doesjanbe in Tadzjikistan. Bij de laatste club tekende hij een contract voor vier maanden en speelde hij mee in de AFC Champions League. Hij keerde terug naar Nederland in de zoektocht naar een nieuwe club. Er waren meerdere opties in Nederland en buitenland, maar hij koos voor TOP Oss. “De lijntjes zijn kort, ik heb altijd goed contact gehouden met Peter Bijvelds en Marcel van der Sloot en spelers als Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik en Lion Kaak. Bij TOP Oss voelt het vertrouwd en voel ik me thuis.” 

Realistisch
Of hij teleurgesteld is dat hij na twee jaar weer terug is in Oss? “Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik nu al terug zou keren in Oss. Maar als voetballer moet je realistisch zijn en weet je dat het alle kanten op kan gaan in je carrière. Iedere drie of zes maanden kan het er weer anders uitzien.”

Mouwen opstropen
TOP Oss ziet hij niet als een degradatie. “Als je teleurgesteld bent dat je hier mag voetballen, dan moet je absoluut vertrekken. Ook als je het idee hebt dat je te goed bent, hoor je hier niet. Ik wil mijn mouwen opstropen en gas geven. Mijn belangrijkste doel is om weer lekker te voetballen. Via TOP Oss wil ik weer een nieuwe stap omhoog maken. Deze club biedt graag een podium aan jongens die verder willen groeien.”

Ervaring
Als voetballer is hij naar eigen zeggen volwassener geworden. “Ik wil met mijn ervaring en kwaliteiten belangrijk zijn voor de ploeg. Ik ga niet zeggen dat ik aan de lopende band ga scoren, maar ik beloof wel dat ik mijn stinkende best zal doen. Ik wil onderdeel zijn van een succesvolle ploeg en me laten zien aan de supporters. Die gasten staan er altijd voor ons.”

Druk
De verwachtingen van supporters zijn hooggespannen. “Nerveus ben ik één keer geweest. Toen was ik 19 jaar en speelden we met Sparta de halve finale van de play-offs. Druk van buitenaf voel ik niet, ik leg mezelf iedere dag druk op. Ik blijf altijd kritisch op mezelf, dat was ik ook in het seizoen dat ik 21 keer scoorde.”

Rendement
Directeur Peter Bijvelds is blij met de komst van Dogan. De selectie is nu rond. “Hüseyin en ik hebben altijd contact gehouden. De belangrijkste reden dat hij nu bij ons is, is dat hij ervoor moet zorgen dat het nog beter gaat functioneren dan dat het nu al doet. Ik vind dat wij een uitstekende selectie hebben met veel teamspirit, maar we kunnen nog wel wat senioriteit en ervaring in aanvallend opzicht gebruiken en dat is de opdracht voor hem. Als hij ook nog rendement haalt door assists en doelpunten dan is dat helemaal mooi, maar zijn primaire taak blijft om ons team sterker te maken. Ook hijzelf of wij als team een mindere wedstrijd hebben dat we toch op zijn ervaring en persoonlijkheid kunnen terugvallen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant