Emilio Crusat stompt de bal weg Foto: Peter Kuijpers
+audio

Blauw Geel’38/Jumbo kan wel degelijk goed voetballen

Voetbal 1.144 keer gelezen

VEGHEL | Een gure continu vallende regen, aangejaagd door de wind, luidde de komende herfst overduidelijk in op het Prins Willem Alexander Sportpark. Een bijeen gepakte volle tribune zag de thuisclub met 3-2 winnen. Al na vier minuten was het Koen van der Zanden die scoorde. Op slag van rust deed de Rhodenaar dat nog eens dunnetjes over. Na rust viel Blauw Geel’38 kort even terug. Voldoende voor UNA om via Noël van Gerwen en Brian Bogers terug naar 2-2 te komen. Het laatste woord was voor invaller Niels Wouters die met een horizontale kopbal Blauw Geel’38 alsnog drie punten bezorgde.

Niels van Casteren kon geen beroep doen op Migiel Zeller die één wedstrijd schorsing uitzat. De Nijmegenaar werd echter prima vervangen door Tom Dekkers, maar ook Sjaak Egmond keerde terug van een schorsing. Dekkers raakte zijn plek kwijt omdat Van Casteren koos voor het centrale duo Zeller en Voets. Trainer Harrie Gommans miste onder anderen zijn topscorer Serhat Koç. Blauw Geel’38 begon sterk en had na vier minuten al succes. Vince Duits kwam op snelheid door op rechts, gaf af aan Koen van der Zanden die in de verre hoek keeper Yannick Derix wist te passeren: 1-0. UNA deed wat terug via Brian Bogers, maar een doelpunt leverde het niet op. Bogers is belangrijk voor UNA. De meeste mooie dingen starten vaak bij de aanvoerder van UNA. Alberto Puts kreeg al vroeg geel nadat hij de doorgebroken Danny Verbakel een halt toe riep. Diezelfde Verbakel vergat te scoren toen hij plots vrij voor Derix opdook. Toch viel de 2-0 bijna in het rustsignaal. Dekkers liet weer eens een streep over afstand los op van der Zanden. Het toen ontstane misverstand tussen Derix en een UNA-verdediger bracht de bal opnieuw bij Van der Zanden die het cadeautje onmiddellijk uitpakte naar 2-0.

Gelijkmaker
Na rust een ongewijzigd Blauw Geel’38 waarbij UNA Puts (had al geel) werd vervangen door Van Gerwen. Amper afgetrapt kreeg Van der Zanden dé kans om een valse hattrick te plaatsen, maar zijn inzet ging een metertje naast. UNA plaatste nog meer energie in de aanval. Noël van Gerven  kopte op de lat en de kans voor Max van den Akker lag dicht bij de aansluitingstreffer maar die viel nog niet. Aan de andere kant was het de thuisclub via een rush van Jay van Boxtel dicht bij de 3-0 was, maar de rechtsback schoot snoeihard op de UNA-doelman. Bij Blauw Geel’38 kwam spits Niels Wouters voor Verbakel. Blauw Geel’38 zakte even weg en in de 70e minuut was het invaller Noël van Gerwen die 2-1 liet aantekenen. Zes minuten later stond de stand alweer gelijk. Uit een corner van links ontstond een warrige scrimmage voor de neus van keeper Emilio Crusat. Bogers was het slimste en drukte de gelijkmaker langs de Argentijn.

Niels Wouters
Beide clubs gingen het laatste kwartier voor de winst waar de ruimtes groter werden. Wouters kreeg een opgelegde kans, maar kwam (nog) niet tot scoren. Vier minuten voor het reguliere speeleinde viel alsnog de winnende in dit geval voor Blauw Geel’38. Een voorzet vanaf rechts van Tijn Bosch werd vallend ingekopt door Niels Wouters. Een werkelijk fraai doelpunt. De bank in Veghel ontplofte, waar UNA met een opgekomen keeper nog een wanhoopsoffensief plaatste, maar de punten bleven in Veghel.

Blauw Geel’38/Jumbo: Emilio Crusat, Jay van Boxtel (79. Hugo van den Nieuwhof), Tom Dekkers, Robin Voets, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans, Danny Verbakel (68. Niels Wouters), Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden, Vince Duits (79. Tijn Bosch).