FC Schadewijk - BMC. (Foto: Leon Voskamp)

3C: Nooit Gedacht en Avanti’31 blijven foutloos, gelijkspelend Margriet mist penalty in slotminuut

Voetbal 415 keer gelezen

Zes punten uit twee duels en nog geen goal tegen. Nooit Gedacht en Avanti’31 zijn uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Margriet, FC Schadewijk en Schijndel pakten vandaag 1 punt.

FC Schadewijk-aanvaller Benjamin Duah (Foto: Leon Voskamp).

Nooit Gedacht - ODC 5-0
Koploper Nooit Gedacht. Klinkt wel goed toch horen we de Geffenaren denken. Trainer Henry van der Linden was na afloop niet voor niets zeer te spreken over zijn ploeg. “We speelden een prima wedstrijd. Gelijk vanaf de eerste minuut zag ik zoveel energie en power. Het enige dat ik de jongens kan verwijten is dat ze er ‘maar’ vijf hebben gemaakt. Ze hebben nog zoveel grote kansen laten liggen.” Lars Hendriks maakte de Geffense goal voor rust. In de tweede helft kwamen ook Bob van Iersel, Tim Bissels, Stan van Sluis en Ken Bissels tot scoren. In totaal scoorde Nooit Gedacht dit seizoen zeven keer en dat door zeven verschillende spelers.

DVG - Avanti’31 0-3
Avanti’31 kent ook een uitstekende start. Net als Nooit Gedacht wonnen ze voor de tweede keer op rij en opnieuw met een clean sheet. “We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij”, zegt trainer Stephan Hesemans. Vooral de eerste helft was goed van de Schijndelaren. Avanti’31 kreeg vijf/zes kansen, maar alleen Roel Kappen kwam tot scoren. In de slotfase van de eerste helft was er de bevrijdende tweede goal van Koen van Engeland. In de tweede helft was het spel wat meer gelijkwaardig, maar slaagde de thuisploeg er niet in om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. De definitieve beslissing een kwartier voor tijd werd gemaakt door Mauro Brus.

Den Dungen - Margriet 0-0
Zowel Den Dungen als Margriet gingen vol voor de winst. Het duel leek echter af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de 94ste minuut was het Margriet dat dé kans kreeg op de late winst. Aangezien de vaste penaltynemers Joey Schuurmans en Jeffrey van Vlijmen al gewisseld waren, nam Mounir Al Mansouri de verantwoordelijkheid bij de strafschop. De keeper van Den Dungen stopte de inzet van de centrale verdediger en bezorgde zijn ploeg een punt.

FC Schadewijk - BMC 1-1
Wie de eerste helft van FC Schadewijk tegen BMC zag, had nooit verwacht dat het uiteindelijk een gelijkspel zou worden. De Ossenaren waren voor rust heer en meester en namen de leiding via Quincy Broers. Kansen op de 2-0 werden gemist en een doelpunt werd afgekeurd door de vrouwelijke scheidsrechter Wendy Gijsbers. “Een tweede goal had ons rust gegeven, maar zeven a acht kansen gingen er allemaal niet in. Een halve uitval van BMC leverde vervolgens de gelijkmaker op. Erg zuur”, aldus FC Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers. Lees later deze week een interview met de Ossenaar.

Schijndel - Zwaluw VFC 1-1
“Zonde dat we hier twee punten laten liggen.” Schijndel-trainer Henry van Alebeek vond het 1-1 gelijkspel tegen Zwaluw VFC onnodig. “In fasen van de wedstrijd waren we heel dominant. Na de 1-0 van Bjorn Blummel was Zwaluw VFC slachtrijp. We profiteerden er echter niet van.” Na een uur spelen kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, waarna Schijndel weer het initiatief nam. “Ondanks goede kansen bleven we steken op 1-1. Teleurstellend.”