Burendag ‘Kendedie’ zet veiligheid centraal met zelfgemaakte verkeersborden

  •   keer gelezen

UDEN | Tijdens een wedstrijd, geïnitieerd voor Burendag 2021, mochten buurtbewoners een naam inzenden voor het gedeelte Schutveld waar de President Kennedylaan, Millsebaan en Oliemolenstraat op aansluit. Er is massaal gestemd op ‘Kendedie’.

De kern van Kendedie is het speeltuintje dat elke dag druk bezocht wordt door de kinderen uit de buurt maar tegelijkertijd ook voor een onveilige situatie zorgt. Het samen opknappen van de jeu de boules baan, activiteiten voor de buurtkinderen en het genieten van een hapje en drankje of een goede kop koffie hebben voor twee gezellige dagen gezorgd. Maar de rode draad was toch wel de veiligheid rondom het speeltuintje aan de President Kennedylaan.

Veiligheid
Al jaren is de buurt bezig om de veiligheid, langs beide wegen, te optimaliseren. Het speeltuintje ligt namelijk precies tussen twee drukke straten in. De Gemeente heeft onlangs een drempel aangelegd en een stukje hekwerk geplaatst naast een klein gedeelte van de speeltuin. Aan de kant waar men wettelijk gezien het hardst mag rijden staat helemaal geen bescherming. Dit baart de buurt zorgen, de snelheid die er wordt gereden is schrikbarend hoog en veilig oversteken daardoor zelfs onmogelijk. Daar kwam het idee vandaan om zelf met de kinderen verkeersborden te maken. Kreten als: ‘Wij spelen hier’ of ‘Let op, 50’ geschilderd door de kinderen, sieren nu de straat. Buurtbewoners worden ook geattendeerd op het gegeven dat ze melding kunnen maken van deze onveilige verkeerssituatie bij Veilig Verkeer Nederland. Ook is er een fluorescerend waarschuwingsbord aangeschaft door de buurt. Zo heeft Burendag 2021 voor zowel verbondenheid, bewustwording en een stukje veiligheid gezorgd. Ze blijven zich de komende tijd hiervoor inzetten.

Meer berichten