Bewoners Uden bepalen dit najaar zelf waar boa’s ingezet worden

  •   keer gelezen

UDEN | In de maanden oktober en november maken de boa’s van gemeente Uden extra tijd vrij om naar inwoners toe te gaan op een door de burger gewenst tijdstip. Bijvoorbeeld om samen door de straat of wijk te lopen om eventuele overlast- of leefbaarheidsproblemen te laten zien en te bespreken. De aftrap van deze ‘Rent-a-boa-actie’ is tijdens de Week van de Veiligheid, van 11 tot 17 oktober. 

De gemeente Uden wil hiermee haar boa’s beter zichtbaar maken binnen de wijken en zodoende bijdragen aan het verbeteren van de wijkveiligheid en leefbaarheid. Ook draagt het bij aan de wens van inwoners om gehoord te worden en om een betere verbinding te creëren tussen gemeente en inwoners.

Bewoners bepalen
Bewoners bepalen zelf waarvoor ze een boa willen inzetten. Ze kunnen bijvoorbeeld binnen de gemeente Uden een situatie laten zien waarop de boa’s kunnen toezien of andere actie kunnen ondernemen. De boa gaat dan mee op pad. Ook kunnen de boa’s gevraagd worden om voorlichting te geven over hun werkzaamheden voor een groep, vereniging, bedrijf of organisatie. En ook wanneer een burger gewoon een praatje wil maken over wat er in de omgeving speelt en leeft op het gebied van leefbaarheid en veiligheid kan een boa worden ingezet.

Boa’s
Boa’s handhaven niet alleen op het parkeerbeleid en hondenpoep, maar houden bijvoorbeeld ook toezicht rondom scholen, controleren op afval(dumping), jeugdoverlast en houden zich bezig met allerlei uiteenlopende ergernissen. Ook hebben ze een signaalfunctie binnen onze samenleving waar het gaat om bepaalde misstanden of verwaarlozing. Je kunt een boa ‘inhuren’ via 06 50 20 63 01 of mail naar rentaboa@uden.nl. Vermeld in de mail je naam, adres en telefoonnummer en omschrijf kort waarvoor je een boa wilt inzetten.

Meer berichten