Afbeelding

Nieuw crematorium ‘De Wende’ in Uden

Zakelijk 385 keer gelezen
UDEN - Naar verwachting opent eind maart / begin april het crematorium ´De Wende´ aan de Linie 9 in Uden. Tijdens een open dag kan iedereen dan een kijkje komen nemen in het nieuwe crematorium. Met De Wende is gekozen voor een vernieuwend concept van afscheid, waarbij de intieme sfeer en flexibiliteit centraal staan.

[image=302721]

Crematorium De Wende maakt onderdeel uit van Christine Veldhoen Uitvaartzorg. Het crematorium is een welkome aanvulling op de diensten die Christine Veldhoen al kon verzorgen. Met de opening van De Wende hoopt Christine nog meer te kunnen bijdragen aan een bijzonder afscheid en een mooie herinnering.

Intiem en besloten
In De Wende is in plaats van de reguliere aula gekozen voor een sfeervolle huiskamer met comfortabele zitplaatsen. Deze huiselijk ingerichte kamer biedt plaats aan maximaal 40 personen, waardoor het laatste afscheid gegarandeerd plaatsvindt in een intieme setting. De huiskamer leent zich daardoor ook uitstekend voor een allerlaatste afscheid in besloten kring, na bijvoorbeeld een afscheidsceremonie met een groter gezelschap in een andere locatie.
De beeld- en geluidskwaliteit is optimaal zodat de genodigden in alle rust de mooie persoonlijke beelden, sprekers en muziek kunnen ervaren. Naast deze intieme en zeer sfeervolle setting is ook de positionering van de oven, direct achter de huiskamer, onderscheidend ten aanzien van andere crematoria. Hierdoor is er voor de overledene, vaak begeleid door familie, geen lange en zware weg meer te gaan na de afscheidsceremonie. “Hier hebben we bewust voor gekozen,” aldus Christine Veldhoen. “Uit ervaring weten we dat steeds meer nabestaanden ervoor kiezen om hun naaste tot het laatste moment te begeleiden. Wij willen dat laatste moment ook graag zo mooi mogelijk maken, zodat het nog beter aansluit bij de sfeer van het afscheid. Daarom kiezen wij ervoor dat het allerlaatste afscheid ook in de intieme sfeer van de huiskamer plaatsvindt, in saamhorigheid met alle aanwezigen. Zo voorkomen we dat nabestaanden het nare gevoel hebben dat ze hun dierbare alleen achter hebben gelaten. In de huiskamer van De Wende begeleidt iedereen hun dierbare echt tot het einde toe, verder kan niet meer.”

Flexibel en toegankelijk
Nog een onderscheidende manier van werken is de flexibiliteit. Bij De Wende kan namelijk in overleg een gewenste tijd afgesproken worden. “Wij hanteren geen vaste tijdsblokken”, aldus Christine. “Iedereen krijgt bij ons echt alle tijd die nodig en gewenst is voor het laatste afscheid. En natuurlijk bieden wij alle ruimte voor eigen invulling. Men kan bij ons ook kiezen voor een zondag, wij zijn zeven dagen per week beschikbaar voor een afscheid. Natuurlijk is iedereen welkom bij ons, ook uitvaarten van andere uitvaartorganisaties en verzekeringsmaatschappijen.”

Cosmosbloem
De Cosmosbloem staat centraal in de huisstijl van De Wende. “Bloemen zijn onlosmakelijk verbonden met vele gebeurtenissen in ons leven, zowel vreugdevol als verdrietig,” aldus Christine. “De Cosmosbloem staat symbool voor de uitvaart die we willen verzorgen in De Wende. De geur en de frisse kleur van de bloem refereren aan eenheid en bescheidenheid. Daarnaast betekent het Griekse woord Cosmos gestructureerd en mooi. En tot slot kent Amerika de Cosmosbloem als de 'love flower' en geeft men deze bloem als uiting van liefde. Dit zijn allemaal kenmerken en betekenissen die we graag terugzien in De Wende bij een goed verzorgd, liefdevol, respectvol en mooi afscheid.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant