<p>Thijs en Ruud Alofs voor hun nieuwe pand aan het Heilig Hartplein in Veghel.</p>

Thijs en Ruud Alofs voor hun nieuwe pand aan het Heilig Hartplein in Veghel.

(Foto: )

Groenbezorgen opent hub in Veghel: ‘Willen een einde maken aan de tientallen bestelbussen die door Veghel racen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Groenbezorgen heeft sinds kort een eigen locatie in hartje Veghel. De groene letters prijken trots op de gevel van het nieuwe pand aan het Heilig Hartplein. Ruud (33) en Thijs (33) Alofs hadden al langer een eigen hub in Uden. Samen met een peloton van zo’n zestien koeriers fietsen de tweelingbroers meer dan 100.000 kilometer per jaar. “Dat is ruim twee keer de hele wereld rond, maar belangrijker nog: dit jaar voorkomen we meer dan 50.000 autostops”, aldus de gebroeders Alofs.

Helemaal nieuw zijn de koeriers van Groenbezorgen in Veghel niet. Ze rijden al langer door de straten. “We hebben tijdelijk een hub op industrieterrein De Dubbelen gehad. Een prima locatie, maar niet ideaal. We zijn nu veel beter zichtbaar en zitten dichterbij onze bezorgadressen.”

Medicijnen
Ondanks dat Groenbezorgen al anderhalf jaar actief is in Veghel fietsen de koeriers de laatste tijd steeds vaker door Veghel. Thijs: “Dat komt omdat we meer Veghelse bedrijven aan ons binden. We doen nu alle post voor Vanderlande. Dat houdt in dat zij volledig weg zijn gegaan bij PostNL. Wij ontzorgen ze van alle post en pakketten. Verder werken we onder andere voor Hobij, FeelFlex en SVN Notarissen.” Ruud vult aan: “Vanaf 1 november gaan we de medicijnen van apotheek Veghel en apotheek ‘t Zuid rondbrengen. Dat betekent dat zij één auto wegdoen. We maken zo echt impact, want het gaat om veel autostops. Bovendien is het een dankbare dienstverlening.”


In de hub in Veghel hangt een scherm waar de broertjes real-time kunnen zien waar de koeriers fietsen, hoeveel ritten er voltooid zijn en wat de weersverwachtingen zijn.

Bij Groenbezorgen pretenderen ze dat een pakketje of de post in heel Nederland bezorgd kan worden. Thijs legt uit: “We collecteren dagelijks alle post en pakketten. Vanderlande bijvoorbeeld zendt post de hele wereld over. Wij verwerken het hier en vervolgens gaat het een bus van onze partner in die op groen gas rijdt. Groenbezorgen voorkomt dus een hoop autostops en uiteindelijk komt er maar één busje Veghel in om alles bij ons op te halen. In de fietssteden wordt de bezorging gedaan per fiets. In plekken waar we niet zitten, zoals bijvoorbeeld Eerde, komt een autopartner langs.”

H&M of Zara
Groenbezorgen wil een duurzame logistieke oplossing bieden voor pakket- en postzaken. Dit doen ze lokaal, maar ook wereldwijd door samen te werken met logistieke partners. Ruud: “We zijn aangesloten bij een fietskoeriersnetwerk (www.fietskoeriers.nl). Veghel is de veertigste fietsstad in dat netwerk. Dat betekent dat we niet alleen fietsen voor bedrijven, maar ook voor de inwoners van Veghel. Als er bijvoorbeeld een bestelling wordt gedaan bij grote modeketens als H&M of Zara dan komt dat pakketje bij ons terecht. Door zendingen slim te combineren vervangt één fietskoerier meerdere bestelbussen. Het kan dus zomaar zijn dat een van onze fietskoeriers bij jou voor de deur staat om een pakketje netjes af te leveren.”

Minder autoverkeer
De missie van Groenbezorgen is eigenlijk best simpel. Kort gezegd willen ze autostops voorkomen en op die manier een aanzienlijke bijdrage leveren aan een beter milieu. “Wij zorgen ervoor dat er minder autoverkeer komt binnen de bebouwde kom en dat resulteert in een schonere leefomgeving. Alle autostops die we voorkomen worden bijgehouden. In 2019 waren dat 18.000 autostops, vorig jaar zaten we op ongeveer 36.000 en dit jaar liggen we op koers om meer dan 50.000 autostops te voorkomen.”


Voor het peloton van fietskoeriers zoeken ze bij Groenbezorgen nog Veghelse versterkingen.

Regen
In de nieuwe hub in Veghel hangt een scherm waar de broertjes real-time kunnen zien waar de koeriers fietsen, hoeveel ritten er voltooid zijn en wat de weersverwachtingen zijn. “Al wordt er bij regen gewoon doorgefietst. We rijden met flinke bakken en waterdichte rugzakken dus de post en pakketten blijven altijd droog”, aldus Ruud.
Bij de bezorging van pakketten gaat nogal eens iets fout. Thijs: “Dat is bij ons niet anders, daar gaan we niet om liegen. Er is alleen één groot verschil. Wij zijn makkelijk bereikbaar en mensen hebben een aanspreekpunt. Dat is bij de grote jongens wel anders. Wij zijn altijd dichtbij en bereikbaar per mail, telefonisch of fysiek.”

Minder CO2-uitstoot
Groenbezorgen staat volgens Thijs en Ruud voor duurzaamheid, persoonlijk contact en flexibiliteit. “Een bijdrage leveren aan een beter milieu en minder CO2-uitstoot? Dat kan! Alle bedrijven zijn bij ons van harte welkom, dat geldt overigens ook voor nieuwe fietskoeriers uit Veghel. Samen kunnen we een einde maken aan de tientallen bestelbussen die door de straten van Veghel racen”, besluiten de tweelingbroers. Het is niet uitgesloten dat Groenbezorgen na Uden en Veghel op den duur een stap maakt naar een volgende locatie.
Meer informatie: www.groenbezorgen.nl.

Meer berichten