<p>Angelique en Erik achter de toonbank van hun nieuwe winkel in Erp.</p>

Angelique en Erik achter de toonbank van hun nieuwe winkel in Erp.

(Foto: )

Nieuw in Erp: bij Moederzz verkopen ze meubels met een Zweeds verhaal

  •   keer gelezen

ERP | Angelique Gerritsen opent op zaterdag 16 oktober de deuren van haar eigen winkel Moederzz aan de Morschehoef 12 in Erp. Gerritsen zoekt en verzameld mooie, bijzondere en zorgvuldig uitgekozen spullen. Vrijwel alles daarvan komt rechtstreeks uit Zweden.

De naam Moederzz is bedacht door zoon Jasper. “Hij noemt mij altijd Moederzz. Ik vind het een leuke en aansprekende naam en daarom heb ik mijn nieuwe winkel zo genoemd. Het is ook een beetje een familiebedrijf, want Jasper en mijn man Erik helpen mij met de zaak.” Jaren geleden begon Angelique in de garage. Daarna volgde een uitbreiding naar een loods en nu heeft ze haar eigen winkel van ongeveer 350m2. Een uit de hand gelopen hobby kun je het dus wel noemen. Gerritsen: “Ik ben al heel mijn leven bezig om mooie, gebruikte spullen een tweede leven te geven. Dat kan een oude kast zijn, maar ook een klepbank, klok of lamp. Het opknappen van gebruikte artikelen, zowel grote als kleine meubels en accessoires, heb ik altijd geweldig gevonden. Ik maak dus van mijn hobby mijn werk.”

Zweden
Toch is Gerritsen geen doorsnee antiquair. Zeker 90 procent van de meubels die ze verkoopt komen uit Zweden. De liefde voor het Scandinavische land begon toen Angelique er op vakantie was. Het land heeft haar daarna niet meer losgelaten. Verschillende malen keerde ze er terug, iedere keer weer met veel plezier. “Naast Zweden heb ik een voorliefde voor antiek en vintage design. Die twee werelden heb ik hier aan de Morschehoef weten te combineren. Regelmatig gaan wij naar Zweden op zoek naar oude schuren en verzamelaars die antiek aanbieden. Zweden is het land van design. Dus dat is zeker geen straf.”

Meubels met een verhaal
De spullen worden door Gerritsen zelf ingekocht. En wanneer ze niet zelf naar Zweden reist, struint ze het internet af naar mooi, authentieke Zweedse producten. “Een vriendin van mij in Zweden helpt mij bij de koop van de producten. Vervolgens komt het met een busje naar Erp. Er komt dus geen tussenpersoon aan te pas. Daarom kan ik de prijzen van de meubels relatief laag houden”, legt Gerritsen uit. De producten zijn sowieso tweedehands en misschien wel tiendehands. Zo staan er opbergkisten en klokken uit de 18de eeuw. Toch zien de spulletjes er piekfijn uit. Gerritsen vervolgt: “Alles wordt handmatig door mij opgeknapt. Dat doe ik super nauwkeurig en milieubewust.” Erik vult aan: “Het zijn meubels met een verhaal. Elke kast of klepbank heeft een eigen verhaal. De spullen leven en Angelique houdt ze levend.”


Erik en Angelique zitten aan de ‘koffietafel’.

Zaterdag 16 oktober gaan de deuren van Moederzz voor het eerst open. Gerritsen wil een gezellige sfeer creëren in de winkel. Zo staat er een grote koffietafel en kunnen de kinderen spelen met het Zweedse speelgoed. Mensen mogen zolang rondlopen in de winkel als ze maar willen. “Je komt hier niet voor tien minuutjes. Het moet laagdrempelig zijn en het aanbod verandert constant.” Moederzz is er zeker ook voor de jeugd. “Vintage is weer helemaal hip. De jeugd is er gek op”, besluit Gerritsen.

Moederzz is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer berichten