Support van regio is grote steun in de rug voor Bernhoven: 8 miljoen euro ingelegd

  •   keer gelezen

UDEN | Bernhoven is erin geslaagd om brede steun te ontvangen bij de obligatielening. Er is voor maar liefst 8 miljoen ingelegd door belanghebbenden van het ziekenhuis. De afgelopen maanden konden zowel bewoners van de regio als medewerkers in het ziekenhuis investeren door de aanschaf van obligaties. Dit bedrag is ruim 5 miljoen hoger dan vorig jaar. “Een grote steun in de rug voor ons hele team, we zijn dankbaar voor het vertrouwen ook in het wederom zware coronajaar waar een groot beroep op ons allen is gedaan”, aldus algemeen directeur Geert van den Enden.

Bernhoven is het enige ziekenhuis in Nederland waarbij investeren op deze wijze mogelijk is. In de eerste plaats worden obligaties uitgegeven om meer betrokkenheid te creëren bij belangrijke groepen. Vanaf het moment dat de artsen in loondienst gingen in 2015 konden de medisch specialisten al financieel participeren. Sinds 2018 krijgen de andere medewerkers ook de mogelijkheid om financieel te participeren en sinds 2019 ook inwoners uit de regio. Met het geld van de obligaties - dat door de obligatiehouders gedurende 10 jaar aan Bernhoven wordt uitgeleend tegen 4 procent rente - lost Bernhoven de leningen bij de huisbanken af. Bernhoven heeft door deze constructie daar betere condities  bedongen.  Met de ruimte die daardoor ontstaat, heeft Bernhoven meer onafhankelijkheid en meer ruimte om keuzes te maken die passen bij de strategische koers van Bernhoven.

Blijk van waardering voor onze mensen
Ook dit jaar konden medewerkers zich inschrijven voor de obligatielening. Enerzijds krijgt het voltallige personeel jaarlijks een obligatie (à 100 euro) van Bernhoven als blijk van waardering. Anderzijds was het mogelijk voor medewerkers om te investeren in obligaties van Bernhoven. Zij legden in totaal in voor 725.000 euro. Door betrokkenen uit de regio is een bedrag van 7,3 miljoen ingelegd.

Volgend jaar laatste ronde
In 2022, is het voor het laatste jaar mogelijk om te investeren in obligaties van Bernhoven. Voor grotere investeerders (vanaf 100.000 euro) is het vanaf 1 november weer mogelijk om obligaties te verkrijgen.

Meer berichten