HVCH - FC Eindhoven AV. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH verrast koploper, Berghem Sport krijgt pak slaag, Rhode en Erp verliezen

Voetbal 415 keer gelezen

“Als we met dezelfde energie als vandaag spelen, dan zie ik kansen”, zei HVCH-trainer Roy de Haan vorige week na de 2-3 winst op Alverna. Hij kreeg gelijk, want de Heeschenaren wonnen knap met 3-0 van FC Eindhoven AV.

Met FC Eindhoven AV trof HVCH één van de beste tegenstanders van deze competitie. De Heeschenaren besloten iets afwachtender te spelen dan normaal en de Eindhovenaren op te vangen. Aan de andere kant was het hopen op een uitval. Na 20 minuten was het HVCH dat op voorsprong kwam door een mooi afstandsschot van Roy Vissers. Toen het na 47 minuten zelfs 2-0 werd door Willem Roefs zette hij De Haan aan het denken. “Ik hinkte tussen twee gedachten. Zet je door in de jacht op 3-0 of laat je het zo staan?” FC Eindhoven AV probeerde het wel, maar kwam tekort tegen een hardwerkend HVCH. “Het klopt op dit moment helemaal. De teamspirit is fantastisch. De spelers verdienen een supergroot compliment, ze hebben ontzettend hard gewerkt en zijn de afspraken nagekomen.” Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen hekkensluiter NEC.

Willem Roefs. (Foto: Ruud Schobbers)

Berghem Sport - Best Vooruit 0-6
Na het goede begin van de competitie is Berghem Sport tegen een zeperd aangelopen. Best Vooruit was met 0-6 veel te sterk. Trainer Willem van der Burgt: “We moeten iedere wedstrijd vanuit een goede organisatie spelen en er een hoop energie instoppen. Als we dat niet voldoende doen, dan wordt dat op dit niveau genadeloos afgestraft. Maar laten we niet vergeten dat Best Vooruit gewoon een heel goede ploeg is; fysiek sterk en veel beweging. We probeerden wel een antwoord op hun spel te vinden, maar moesten dat antwoord schuldig blijven. Dit is een keiharde les voor ons.”

TOP - Leones 0-0
TOP wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. Tegen Leones eindigde het duel in 0-0. Vooral in de eerste helft waren de gasten uit Beneden-Leeuwen gevaarlijk, zonder echt grote kansen te creëren. In de tweede helft nam TOP -met Aram Pusters centraal achterin- het initiatief over, maar de kansen werden niet benut. In de laatste tien minuten kwam de thuisploeg een aantal keer goed weg. Zo redde doelman Just van de Vondervoort met een goede reflex een puntje voor zijn ploeg. In de slotminuut pakte TOP nog bijna drie punten, maar Wouter Boons kwam niet goed uit met zijn passen om binnen te schuiven.

EFC - Rhode 3-0
Lang bleef de brilstand op het scorebord staan in Eersel. Pas een kwartier voor tijd opende EFC de score. Na de achterstand zocht Rhode de aanval en ontstond er dreiging voor het EFC-doel. De 1-1 viel echter niet, waarna aan de andere kant de beslissing viel. In de laatste minuut maakte de nieuwe koploper er ook nog 3-0 van.

Nemelaer - Erp 3-2
Erp kwam op bezoek bij Nemelaer scherp uit de startblokken. Ruud Delisse was al binnen 5 minuten trefzeker uit een corner. Het was daarna wachten op de 0-2. Kansen kregen Erp zeker wel, maar het vizier stond niet op scherp. Na ruim een uur volgde pas het antwoord van Nemelaer. Nick Vugts schoot zijn ploeg naast Erp. Daarna ging het snel, want een minuut later zorgde Gijs van Baast voor de 2-1. Kevin van Kempen leek voor de beslissing te zorgen, maar in de slotminuut werd het nog 3-2 door aanvoerder Koen van Deurzen. Erp had vervolgens geen tijd meer om op de gelijkmaker te jagen.