Eindstand GoedeDoelenWeek Uden: bijna 57.000 euro

  •   keer gelezen

UDEN | De uiteindelijke opbrengst van de GoedeDoelenWeek Uden is dit jaar 56.725,59 euro. “Een bedrag waar je U tegen zegt”, aldus Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden. In Volkel collecteerden ze gezamenlijk 11.771,20 euro en in Odiliapeel haalden ze samen 9.590,06 euro op. 

Na dagenlang tellen, checken, nog eens tellen, maakte de organisatie de definitieve opbrengst bekend. “We zijn heel dankbaar voor dit mooie bedrag”, aldus Van den Boom. “De inwoners van gemeente Uden hebben gul gegeven. Ook de inzet van de honderden vrijwilligers is een ware teamprestatie. Zonder hen zou de uitvoering van een collecteweek in deze vorm onmogelijk zijn.” Naast de vele vrijwilligers, zijn er ook diverse lokale partners betrokken bij de organisatie van de GoedeDoelenWeken, zoals de vele ophaalpunten en supermarkten waar emballage-bonnen mochten worden verzilverd. 

Opbrengst per fonds
In de GoedeDoelenWeek in Uden waren dit jaar 17 nationale, CBF-geregistreerde fondsen vertegenwoordigd. In Volkel zijn dat er veertien en in Odiliapeel dertien. Het bedrag dat de donateurs gaven, wordt onder die fondsen verdeeld. De gevers konden daarvoor zelf hun voorkeur aangeven. Over enkele weken maakt GDW Uden de verdeling per fonds bekend op de eigen website. Ook de organisaties in Volkel (in ‘Volkel op de Mat’ en Odiliapeel via. ’Ons Periodiekske’) maken de uiteindelijke verdeling wereldkundig. De volgende collecteweek vindt plaats in het voorjaar van 2022. Er wordt opnieuw gestreefd naar één gezamenlijke week voor Uden, Volkel en Odiliapeel.

Meer berichten