<p>De nieuwe groep gaat er alles aan doen om een feest te maken van de intocht.</p>

De nieuwe groep gaat er alles aan doen om een feest te maken van de intocht.

Sinterklaasintocht in Uden kan toch doorgaan dankzij bestuurswissel

  •   keer gelezen

UDEN | Voor het eerst in 15 jaar leek het er even op dat de Sinterklaasintocht in Uden geen vervolg meer zou krijgen. Dankzij opstaan van Annemarie Ruis rijdt de Goedheiligman op 20 november tóch Uden binnen.

Het huidige bestuur, dat enkel nog bestond uit Tiago Vilhena de Oliveira en Joost Jonker, vond een opvolging in Annemarie Ruis. “Het kan toch niet zo zijn dat dit kinderfeest uit Uden verdwijnt’, vertelt Annemarie. “Ik heb zelf jarenlang genoten van alle blije kinderen tijdens deze intocht, en nog steeds. En als niemand het voortouw neemt, gebeurt er niets meer. Toen ik vernam dat het huidige bestuur stopte, heb ik mij hiervoor aangeboden.” Naast Annemarie meldden zich al direct meer mensen die wilden helpen. “Want je doet het nooit alleen!” Een aantal vrijwilligers uit de oorspronkelijke organisatie meldden zich, maar ook nieuwe gezichten, zoals Kirsten de Louw-Schumacher. En dat is belangrijk, volgens beiden. Kirsten: “Het is een organisatie die wij vanuit het hart organiseren, dus moet het leuk zijn. Voor iedereen! Een Sinterklaasintocht hoort erbij. Hét kinderfeest van het jaar, dat moet blijven.”

Plannen
Omdat het kersverse bestuur nog maar een paar weken heeft, zullen de leden dit jaar veelal dezelfde lijn volgen als hun voorgangers. “Maar ideeën zijn er genoeg”, verklapt Annemarie. “We willen meer betrokkenheid, zowel van ondernemers als van bewoners. De social media zal intensiever worden ingezet en we hopen zelfs weer iedereen met een verrassing naar huis te kunnen laten gaan in de toekomst. Dit moet een evenement worden waar de kinderen naar uitkijken en waar ze al weken van tevoren mee bezig zijn.” Maar die plannen worden voor nu nog even bewaard. “We hebben in 4 weken genoeg te doen, want op 20 november moet alles klaar zijn voor de Goedheiligman.” Annemarie hoopt dat het langs de route en op het Marktplein op zaterdag 20 november vol staat met enthousiaste kinderen. Tiago geeft het stokje in ieder geval met een goed gevoel over: “Na 15 jaar is het mooi geweest. Natuurlijk help ik achter de schermen dit jaar nog, maar dan is het echt gedaan. Er staat een enthousiaste groep vrijwilligers klaar, dat doet me goed.” Sinterklaas wordt rond de klok van 15.00 uur verwacht op het Marktplein. Extra handjes zijn nog altijd welkom. Wil je helpen op de dag zelf, bij de voorbereidingen of op een andere manier? Bel dan Annemarie via 06 111 454 81.

Meer berichten