Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Feestelijke heropening van Ons Huis

  •   keer gelezen

UDEN | Ons Huis aan de Steenovenstraat in Uden werd gistermiddag feestelijk heropend. Area verbouwde het wooncomplex in samenwerking met stichting Zorgwiel en ouderinitiatief van woongroep Ons Huis. Met deze verbouwing is dit ‘thuis’ voor de twaalf cliënten klaar voor de toekomst.

Voor de verbouwing is er goed overlegd en gekeken naar wat nodig was voor de toekomst van de bewoners. Door op de begane grond een minder valide toilet en badkamer te maken kunnen de bewoners fijn blijven wonen. Ook alle ruimten op de begane grond zijn toegankelijk gemaakt voor minder valide en hebben de leefruimten een open karakter gekregen. Daarnaast is de brandveiligheid verbeterd, een zorgoproepsysteem geïnstalleerd en zijn de vochtproblemen verholpen. De hele verbouwing duurde 5 weken. Tijdens deze periode verbleven de bewoners bij hun ouders of op een ander adres. Gisteren zijn ze allemaal weer teruggekeerd naar hun ‘thuis’.

Woongemeenschap
Ons Huis is een woongemeenschap waar twaalf cliënten zelfstandig wonen. Zorgwiel geeft hen de nodige ondersteuning en begeleiding. Zo kunnen de bewoners, ieder op zijn eigen manier deelnemen aan het dagelijkse sociale leven.

Meer berichten