FC de Rakt.
FC de Rakt.

Unieke prestatie van Thomas Mertens: FC de Rakt-spits maakt derde hattrick in vier duels

Voetbal 2.947 keer gelezen

UDEN | Achilles Reek is donderdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen in de vierde klasse H aangelopen. FC de Rakt won het in Uden gespeelde duel met 1-3.

Met rust stond het 0-2 door twee goals van Thomas Mertens. De spits maakte daarmee al zijn zevende en achtste treffer van dit nog vroege seizoen. Vijf minuten voor tijd prikte hij er ook zijn derde van de avond in vanaf de strafschopstip. Zijn derde hattrick al dit seizoen. Vlak voor tijd bepaalde Rob van der Wijs de eindstand op 1-3. FC de Rakt-trainer Eus Marijnissen: “De eerste 30 minuten van onze kant waren goed. Daarna was het heel slordig en de concentratie was er niet altijd. Ondanks de winst hebben we nog voldoende verbeterpunten.”