DWSH'18 was te sterk voor Astrantia.
DWSH'18 was te sterk voor Astrantia. Foto: Marieke Lemmen

5E: DWSH’18 koploper na winst Odiliapeel, HBV haalt uit en derbyzege Keldonk

Voetbal 1.280 keer gelezen

DWSH’18 is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E nadat het zelf de topper won bij Astrantia en lijstaanvoerder Fiducia thuis verrassend zag verliezen van Odiliapeel. HBV is nu tweede na een gemakkelijke overwinning op FC Uden. De derby tussen Boerdonk en Keldonk werd een prooi voor de gasten. VCO verspeelde in blessuretijd de winst tegen Elsendorp.

Het meest aansprekende affiche van de middag stond op het program in Middelaar, waar Astrantia en DWSH’18 er een spektakelstuk van maakten. Via 1-3 en 3-3 won de fusieclub uiteindelijk met 3-4. Invaller Rens Kuppen werd de matchwinner voor DWSH’18, voor wie ook Wout Jans, Siem Lubach en Teun Jilessen doel troffen. Namens Astrantia nam Hans Kroon de volledige productie voor zijn rekening. “Er was maar een ploeg die het recht had op de overwinning en dat waren wij. Op alle fronten waren we beter, maar zij scoren drie keer uit een standaardsituatie. Helaas”, baalde Astrantia-trainer Patrick Pothuizen.

Odiliapeel wint bij koploper
DWSH’18 gaat aan de leiding en heeft die positie mede te danken aan Odiliapeel, dat met 1-0 won bij Fiducia. Na een dik half uur maakte Guus Manders de enige goal. “De eerste helft hadden we 80 procent balbezit, de tweede helft was meer 50/50. Zij hadden rood moeten hebben, maar de zege was terecht”, zag Danny Claassen van Odiliapeel, dat oprukt naar een vijfde plek.

‘Plichtmatige’ overwinning HBV
HBV kende weinig moeite met FC Uden. De hekkensluiter kreeg op Calbroek in Beers met 6-0 aan de broek. Moos Hendrix, Mart Nuijen (ieder twee) plus Max van Benthum en Jeroen Bardoel drukten het kwaliteitsverschil uit in een marge van zes doelpunten. Lucien Roeffen (HBV): “Het was een plichtmatige overwinning. De score had nog hoger uit kunnen vallen.”

Derbyzege Keldonk
De derby tussen Boerdonk en Keldonk werd een minieme zege voor de gastclub: 2-3. Stan Hendriks en Daan Dortmans waren trefzeker voor de zwak spelende thuisploeg, die een terechte nederlaag leed tegen Keldonk, dat gemotiveerd voor de dag kwam en een terechte zege boekte.

Zes doelpunten in ‘t Oventje
Het publiek bij het treffen tussen VCO en Elsendorp mocht genieten van een heerlijke pot voetbal: 3-3. Alle zes de doelpunten vielen na rust. Roel Huvenaars scoorde er twee voor VCO, dat in de 87ste minuut op 3-2 kwam via Sep Schreven. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Elsendorp ondanks een mannetje minder op het veld toch nog gelijk. “Het was een goede wedstrijd van onze kant. We voetbalden beter en creëerden voldoende kansen, maar deze werden niet benut. Het is wel zeer frustrerend dat zij een rode kaart krijgen in 72ste minuut en toch nog twee keer kunnen scoren. Na het getoonde spel van ons voelt dit daarom als een nederlaag”, blikte Mario van Berkom van VCO terug.