Trainer Peter van der Heijden van Boskant was woedend
Trainer Peter van der Heijden van Boskant was woedend Foto: Peter Kuijpers

4F: Avesteyn en Acht blijven winnen, Peter van der Heijden van Boskant: ‘Dit pik ik niet’

Voetbal 333 keer gelezen

Zondag treffen de twee grootmachten Avesteyn en Acht in deze klasse elkaar in Dinther. Geen van beiden maakte een fout en blijven nek-aan-nek. Dries Heerkens was met drie treffers belangrijk voor Avesteyn. Vrijdag een video-interview met hem op Kliksport. VOW sloeg in de tweede helft toe tegen het bezoekende ELI en noteerde de eerste winst van dit seizoen. WEC streed dapper, maar delfde toch het onderspit tegen Acht. Boskant verloor en Peter van der Heijden sprak duidelijke taal: “We hebben meer dan elf voetballers, laat dat duidelijk zijn.”

Boskant begon sterk in het duel met DOSL uit Leende, maar doelpunten bleven uit. Van der Heijden: “We waren veel aan de bal, hadden een overwicht, maar het bracht niets. Het zakte daarna als de bekende plumpudding in elkaar.” De rust ging in met een 0-0 stand. Boskant kwam in de tweede helft niet meer in de wedstrijd. Na tien minuten maakte DOSL de openingstreffer wat in die fase verdiend was. Boskant kwam via Rens van de Wijdeven zijn pingel terug naar 1-1, maar ging er niet beter door voetballen. Van der Heijden vervolgt: “We waren niet bij de les. Ik miste het voetbal en inzet ‘des Boskants’, daar ben ik kwaad over en is het laatste woord nog niet over gesproken.” De bezoekers uit Eindhoven waren inmiddels op voorsprong gekomen en gaven dat niet meer af. De ruimtes werden groter en veel lange ballen leverde niet het gewenste resultaat op. Van der Heijden: “Ik heb nog veel lange mensen naar voren gestuurd, zelfs nog extra lengte ingebracht, maar het mocht niet baten. Heel jammer”, aldus een teleurgestelde trainer op Sportpark De Schreken.

WEC – Acht 2-3
De koploper uit Acht kwam in de 25e minuut op voorsprong in Wijbosch. WEC speelde volgens trainer Henry van Wanrooy een van haar beste wedstrijden van dit seizoen. De gelijkmaker voor rust in de 40e minuut was in die fase verdiend. Rik Vos gaf af aan Stef Verhoeven die passeerde en fraai met links in de verre hoek raak schoot. Na rust viel al snel de beslissing. Uit twee standaardmomenten was het Acht dat met twee rake kopballen op een 1-3 voorsprong kwam. WEC was het dat in de 84e minuut terug kwam naar 2-3 via Rowan van Bergen. Even sidderde de bank nog van de bezoekers nadat een vrije trap van WEC dicht onder de lat verwarring gaf. Het bleef bij 2-3 en was er opnieuw verlies. Henry van Wanrooy: “We krijgen nu de komende weken ploegen uit de rechterkant van de standenlijst. Daar moeten we echt punten tegen gaan halen, anders komen we wellicht in de problemen. Maar, daar heb ik vertrouwen in met dit team.”

Drukte voor het doel van VOW, maar een doelpunt werd het niet (Foto’s Arno Korsten)

VOW - ELI 3-0
Het elftal van trainer Patrick Cissen behaalde een knappe en verdienstelijke overwinning op het bezoekende ELI. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk een klinkende 3-0 overwinning voor de Zijtaarders. Patrick Cissen: “De ruststand was inderdaad 0-0, maar had evengoed 2-2 kunnen zijn. Na rust kwamen we verdiend naar de 3-0 score. Ik zag VOW voetballen zoals ik dat graag zie en we voor trainen. Bart van den Oever speelde weer een uur en heb hem uit voorzorg gewisseld. Het maakt ons aanvallend weer wat breder.” Na een uur spelen was het Pim van Riel die voor 1-0 zorg droeg. Een kwartier voor tijd werd Van Riel in de rug geduwd en ging de bal op de stip. Lars Klein Breteler klaarde het karwei vanaf elf meter. In blessuretijd tekende Stan van der Heijden voor de 3-0 eindstand.

RKGSV – Avesteyn 3-4
Met zeven doelpunten werd ook het publiek winnaar in een meer spannende dan fraaie wedstrijd. De ruststand in Gerwen was 1-1. Na een half uur spelen kwam RKGSV op voorsprong, maar lang duurde de vreugde niet want al snel was het Dries Heerkens die de gelijkmaker binnenschoot. Na rust leek het Avesteyn imperium even van zijn sokkel te vallen. Binnen vijf minuten boog de thuisclub de stand om naar een 3-1 voorsprong. Trainer Hugo van de Sande (ook met hem spreekt Kliksport donderdag): “Daar sta je dan plots met een stevige achterstand. We hebben snel wat dingen omgezet en gewisseld. We werden ook sterker en in de 57e minuut was het Teun van de Boom die er 3-2 van maakte en roken we meer.” Dat gebeurde ook en liet sterkhouder Dries Heerkens van zich horen. Twintig minuten voor tijd deponeerde hij de bal achter de Gerwense doelman en in de 78e minuut ging de bal op de stip na een RKGSV handsbal. Ook dat soort klusjes zijn wel aan Heerkens besteed en schoot vervolgens zijn team na een 3-4 zege. Van de Sande: “Dan blijft het in de laatste minuten natuurlijk spannend. Zij nemen alle risico’s en blijft het opletten. We kregen zelfs in de slotseconden nog de kans op 3-5, maar was allang blij met deze stand na een 3-1 achterstand.” Dinther en Avesteyn maken zich op voor de absolute topper komend weekend aan de Steen en Stokstraat tegen Acht. Kliksport is daarbij aanwezig.