Afbeelding
VERHAAL

‘Baardjes en snorren’

Human Interest 720 keer gelezen

Hieronder lees je een verhaal uit de verhalenreeks geschreven door Annemarie van Boekel. Eens in de zoveel tijd plaatsen we haar verhalen op Kliknieuws.

“Het straatbeeld en op tv. Opvallend tenminste voor ons als vrouwen. Mannen spotten vrouwen. Maar vergis je niet. Vrouwen kunnen daar ook wat van. Zeker de singles onder ons. We zien al langere tijd het beginnend baardje bij de man. Op tv zag ik de ruwe onverzorgde versie van Erik de Zwart naast de tot in de puntjes verzorgde ringbaardje van Jan Slagter van Omroep Max. Tot mijn verbazing, ja ja wat zien we nu ook terug? De snorretjes net als de jaren ‘80. Wanneer we de afgelopen jaren onze snorren verafschuwde wanneer we naar de foto’s kijken. Toch vinden we het modebeeld erg belangrijk en velen doen vrolijk mee. Natuurlijk zullen niet alle mannen het om de mode doen. Het is wel ‘hendig’ niet elke dag te hoeven scheren, zoals ze dat in Brabant zeggen.

Naast de hoofden waar niet veel haren meer op staan, ook die groep groeit de laatste jaren. Zullen de modetrend experts gedacht hebben: ergens moeten we toch haren in het zicht terug laten komen. De blotebillengezichten moeten weg uit het straatbeeld. De snor, het gevalletje Hitler of Charley Chaplin. Ai ai, het blijft wennen. Ook kun je soms zien wat ze net daarvoor gegeten hebben. Daarnaast is het ook nog een kunst om beide zijden gelijkmatig te trimmen/scheren. Soms lijken het wel kapotgeschoten egels. Een zwerverlook, onverzorgd en een oerwoud van wildernis. Waar het op moet lijken, duidelijk heeft niet iedere man het talent hierin. Waar ook de kleuren van de haren verschillen onder hun neus, van wat er bovenop staat of elders groeit.

Het is in sommige gevallen beter is het modebeeld vaarwel te zeggen. Of gewoon tijd te maken om je goed te scheren. Wij vrouwen moeten er ook nogal wat voor over hebben om alles gladjes te modelleren. De nieuwe trend, oftewel de oude, is weer terug. Het modebeeld herhaalt zich om de zoveel jaar. Met kleding zien we dat ook gebeuren. Heb je je kast net opgeruimd, dat dure of fijne kledingstuk na jaren bewaren, net naar de missie gestuurd. Keert het weer terug in het modebeeld. Natuurlijk maken ze het zo, dat het er net een tikkeltje anders uitziet. Maar wat had dat fijne kledingstuk echt nog wel even met de tijd en de nieuwe oude mode mee kunnen gaan. De skinny jeans gaat er langzaamaan weer uit, wordt ingehaald door de flair en wijde pijpen. Hoe strakker alles om je goddelijke lichaam zat nu al enkele jaren. Elk hobbeltje of kilootje aftekende. Gaat het wijde alles camouflerende weer alles goedmaken. De coronakilo’s zullen verbloemd en verscholen worden onder de wijde broek en bovenkleding. Een toptijd om nu in te zetten op de wijde trend. Velen zullen hier heel erg blij mee zijn.

De één-twee dagen baardjes zien we al langer terug. Nou moet ik ook bekennen dat dat er dat bij velen erg goed en mannelijk uitziet. Het stoere ruigere uiterlijk, de compensatie eyecatcher om hun uitgedunde kapsel of kale kop te camoufleren? Soms moet ik bekennen dat het zelfs ook vele malen mooier is dan hun babyface. Maar goed, smaken verschillen.
Hoewel het gladde en zachte ook zijn voordelen heeft… en zal ik de nadelen van een baardje maar niet in detail benoemen. Hier kunnen jullie zelf wel wat invullen denk ik… Zeker ook de vrouwen onder ons. Pikken doen ze… Nu is het nog even wachten wanneer de bakkebaarden weer in beeld komen. Naast de Elvis Presley kapsels waarvoor het vet en de wax weer uit de kast gehaald moet worden. De bob-line, krullen blond, gekleurd, maar ook de matjes. Afwachten wanneer we dat weer gaan zien. Back to the sixties!”

Annemarie



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant