Afbeelding
VERHAAL

‘De kracht van muziek’

Human Interest 600 keer gelezen

Hieronder lees je een verhaal uit de verhalenreeks geschreven door Annemarie van Boekel. Eens in de zoveel tijd plaatsen we haar verhalen op Kliknieuws.

“Maxima, wat blijft het een liefdevol prachtig en mooi mens. Ze is erevoorzitter van de Stichting Meer Muziek In De Klas. Maxima geeft aan dat het zo belangrijk is voor kinderen om muziek te horen en te maken samen met klasgenoten. Sociale verbinding brengt muziek. Voor velen is dit onmogelijk. Ze zet zich dan ook met deze stichting in om meer kinderen kennis te kunnen laten maken met muziek. Onze koningin houdt net als wij, de ‘gewone mensen’, van rock & roll en popmuziek van de jaren 80. Heerlijk haar woorden: “Dan ga ik helemaal los!” Maxima speelt gitaar en zingt onder de douche net zoals vele van ons.

Muziek wat kracht geeft in mindere periode bij velen. We hebben allemaal wel een lied wat ons herinnert aan een bepaalde fase in ons leven. ‘Maar we gaan nog niet naar huis’, het kroegen lied. ‘Thank you for the music’, we kennen het allemaal. Dirty dancing, uit onze tijd, wie herinnert zich de romantische scenes niet? John Travolta en Olivia Newton John. Ook zo’n kaskraker. Zie ze nog staan zingend dansend, sjansend naar elkaar toe. ‘Your the one that I want, oe oe oe’ Opnieuw leeft deze muziek. Lang leve de Tik Tok app.

Trouwen, rouwen, verliefdheid, een bijzonder moment. Dit gaat samen met een lied en brengt herinneringen. Verbinden aan een gebeurtenis of met elkaar emotie is wat muziek brengt. De kracht die je daaruit haalt, vele jaren later nog. De feestjes die altijd samengaan met muziek. Muziek de rode draad.

Afgelopen jaar is er weinig activiteit geplaatst op Facebook. ‘Hé kijk eens, wat hebben we het leuk…’ Nee, dat kon niet. Want we waren thuis. Echter is daarvoor in de plaats de nieuwe app Tik Tok erg populair geweest. Muziek dansen en je verhaal delen. Tik Tok is de verbinder hierin. Van jong tot oud heeft daar gezongen en gedanst. verteld, een boodschap afgegeven, geschiedenis geschreven. Als leidraad de muziek en dans.  De opnames zelf gemaakt vanuit de huiskamers of in de achtertuin. Wat zich ook weer doorzette in de zorg. De Jerusalema Challenge, de dans die iedereen herkent. Ziekenhuizen en zorgorganisaties hebben hierop gedanst en dit publiekelijk gedeeld. De balkonscènes in Italië. Mooi hoe de verbinding muziek en dans tot in de zorg vreugde bracht in deze rare tijd.

Muziek en dans, voor jong en oud entertainment een onmisbaar stuk in het leven van alledag.

Annemarie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant