Naast het schapen drijven zijn er ook demonstraties en workshops.
Naast het schapen drijven zijn er ook demonstraties en workshops.

NK Schapen drijven op landgoed Nabbegat in Zeeland

Algemeen 480 keer gelezen

ZEELAND | Op landgoed Nabbegat in Zeeland aan Nabbegat 9 wordt op zaterdag 6 en zondag 7 november het NK schapen drijven gehouden.

Op het landgoed van Wim en Joke Jans bevindt zich ook de schaapskooi. Met hun schapen doen Wim en Joke aan natuurbegrazing. Met verschillende kuddes zorgen zij voor duurzaam natuurbeheer op natuurterreinen en dijken. Dit doen zij onder andere in gebieden zoals de Maashorst, Herperduin, de Overloonse Duinen en dijken langs de Maas. Tijdens het eerste weekend in november zijn er ook allerlei activiteiten rondom de schaapskooi. Denk hierbij aan demonstraties en workshops vilten of wol spinnen. Je kunt ook bij de schaapskooi terecht voor de verkoop van lamsvlees en wolproducten.

NK schapen drijven
Op zaterdag 6 november kun je komen kijken naar de deelnemers in de kwalificatieklasse en op zondag 7 november zullen de deelnemers uit de promotieklasse aan de wedstrijd deelnemen. Er wordt gelopen met Kempische Heideschapen op een ‘Hollands’ parcours, ook wel ‘praktijk’ genoemd. Dat wil zeggen dat de deelnemers met hun hond een route lopen waarbij ze onderdelen tegenkomen die in de praktijk van het werken met schapen ook gebruikt worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een trailer waar de schapen doorheen geleid moeten worden. De NK praktijk is een gesloten wedstrijd, alleen leden van de Border Collie Club Nederland kunnen deelnemen. Publiek is beide dagen welkom, toegang is gratis. De wedstrijden zijn tussen 09.00 en 18.00 uur, de open schaapskooi tussen 10.00 en 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant