De 0-1 van Acht in de 12e minuut
De 0-1 van Acht in de 12e minuut Foto: Peter Kuijpers

4F: Dries Heerkens laat Avesteyn ontploffen in slotfase, VOW door de Leendense mangel

Voetbal 371 keer gelezen

DINTHER | Er zijn soms van die wedstrijden die je maar zelden meemaakt. De topontmoeting Avesteyn – Acht was er zo een. De wedstrijd had alles in zich om aan deze kwalificatie te voldoen. Acht nam voor rust een 0-2 voorsprong en leek de sterkste. Na rust stak een ontketend Avesteyn daar een stokje voor. In de hoofdrol Dries Heerkens die weer super belangrijk was voor zijn team met twee treffers in de absolute slotfase. Boskant en WEC wonnen ook waar VOW door het zijpoortje afging met een 6-0 nederlaag. Kliksport sprak na afloop van het duel Avesteyn - Acht met Dries Heerkens en trainer Hugo van de Sande. Luister de audio interviews.

Door Peter Kuijpers

Trainer Hugo van de Sande van Avesteyn kon niet starten met Lars van Lee en Rens van Vugt die overigens wel beiden op de bank plaatsnamen. Acht kwam op de laatste dag van oktober bijna op volle sterkte naar Dinther. Trainer Tim de Wert heeft een kwalitatief goed elftal op alle posities. De voormalige trainer van Nijnsel lijkt met het bekende kontje in de boter te zijn gevallen bij de semi Eindhovenaren. Het waren overigens de bezoekers die het heft in handen namen. Acht wist elkaar beter te bereiken en leed minder balverlies. Avesteyn probeerde het wel, maar spits Dries Heerkens was vaak onbereikbaar voor zijn ploeggenoten. Al na drie minuten leek Acht te gaan scoren nadat Rick Vissers uitgleed maar een doelpunt werd het niet.

De Avesteyn-doelman stompt de bal weg. (Foto Peter Kuijpers)

Glenn Buermans
In de twaalfde minuut kwamen de gasten uit Eindhoven aan de leiding. Een als voorzet bedoelde bal leek voorlangs te gaan, maar spits Sander van den Heuvel plaatste er zijn voet tegen wat 0-1 betekende. Heerkens antwoordde kort hierna met een kopbal, maar die werd gepareerd door Acht-doelman Juremy Reker. Acht bleef het gevaarlijkste waar een voorzet van Rob van der Plaat door alle Acht aanvallers werd gemist en kroop Avesteyn opnieuw door het bekende oog. De 0-2 viel toch na een weinig sterk moment van keeper Glenn Buermans via de kluts. Timo Verhagen kon de bal vervolgens in een leeg doel lopen.

Diagonaal
Het was stil in de kleedkamer van Avesteyn. Er moest meer gebeuren dan wat het team voor rust had laten zien. Maar liefst drie wissels plaatste Van de Sande. Tjeu Adank, Arne Dielissen en Joeri Dielisen bleven in de kleedkamer achter, voor hen kwamen Rens van Vugt, Martijn Swartjes en Joost Goijaarts. Avesteyn werd dwingender, maar een aansluitende treffer leverde het nog niet op. Daarop was het wachten tot de 79e minuut. Uit een voorzet van links kopte Stan de Laat fraai binnen. Het was het bekende lont in het kruitvat. Vier minuten verder was het Heerkens die een geblokt schot diagonaal vanaf de rand zestien binnen kogelde: 2-2. Acht was het even kwijt, probeerde het nog wel maar twijfelde tussen een punt meenemen of gaan voor de winst. Avesteyn twijfelde niet en ging kordaat voor de winst. Dat werd beloond in de 91e minuut. Uit een corner van Rens van Vugt was het in de rebound opnieuw Heerkens die, in de inmiddels vallende regen, laag aan de grond raak kopte en zijn team de overwinning schonk. Het publiek in extase zorgde voor de bekende erehaag na afloop. Dat het nog lang gezellig bleef aan de Steen en Stokstraat liet zich raden.

Dries Heerkens namens Avesteyn.

DOSL – VOW 6-0
Een vervelende dag voor de Zijtaarders die al met de rust tegen een 4-0 achterstand aankeken. Trainer Patrick Cissen: “Ja, dan wordt het moeilijk terwijl niet eens zo slecht begonnen, hoe raar dat ook klinkt bij deze uitslag. We raakten de paal en misten via Stef van Berlo nog een strafschop.” Na rust kwamen er nog twee doelpunten bij wat uiteindelijk een 6-0 eindstand gaf. Cissen: “We hadden niet eens zulk slecht doelsaldo, maar daar is nu behoorlijk de klad ingekomen”, waren de woorden van de VOW-trainer.

kk
DOSL - VOW (Foto Arno Korsten)

Woenselse Boys – Boskant 2-3
Een verdiende overwinning aldus trainer Peter van der Heijden van Boskant: “We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Het begon slecht omdat er twee spelers in de warming-up uitvielen. Daar kwam nog bij dat onze aanvoerder Rob van der Heijden vandaag vader is geworden en begrijpelijk niet kon spelen. We hebben wat mensen moeten bellen en Wesley Michels uit het tweede erbij moeten halen. Die had 90 minuten gespeeld en moest ik ook na een uur wisselen.” Boskant kwam achter via een strafschop. Echter nog voor rust was het Thijs Onland die Jim van der Zanden liet scoren naar 1-1. Na rust kwam Boskant op voorsprong door een pingel (hands) van Rens van de Wijdeven, maar Woenselse Boys kwam terug naar 2-2 door simpel balverlies. In de 90e minuut kwam er toch gerechtigheid gemeten aan de veldverhoudingen. Een onderschepte bal van Van de Wijdeven bracht hem vrij voor de Eindhovense doelman wat 2-3 betekende.

WEC – Mariahout 2-1
Een meer dan verdiende zege voor WEC. Stef Verhoeven bepaalde met zijn treffer de 1-0 ruststand op De Glorie. Na rust kwamen de bezoekers op een onverwacht moment op gelijke hoogte. Toch ging de winst naar de thuisclub. Julian van Tiel kreeg de bal tegen zijn hand, maar scheidsrechter Raats vond dat de hand dicht tegen het lichaam zat. Van Tiel kon vervolgens zijn club aan de eerste zege helpen.