(Archieffoto: Ruud Schobbers)
(Archieffoto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH blijft maar winnen, TOP haalt uit, Berghem Sport pakt puntje, Rhode opnieuw onderuit

Voetbal 1.934 keer gelezen

HVCH presteert uitstekend in de eerste klasse C en staat tweede achter Alverna. TOP heeft ook de weg naar boven gevonden en won met 6-2 van Brabantia. Rhode verloor opnieuw en blijft op 1 puntje in de onderste regionen staan.

HVCH - Best Vooruit 4-2
Vier op een rij voor HVCH. Door de 4-2 overwinning op Best Vooruit vinden we de Heeschenaren terug op plek twee. Wie had dat verwacht na een toch vrij moeizame voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Er moest nog het nodig werk worden verricht”, zegt trainer Roy de Haan. “Ik wil de jongens een compliment geven voor hun arbeid op de trainingen. Ze werken erg hard en je ziet dat ze hartstikke fit zijn. Het laatste half uur is bij sommige ploegen de pijp leeg, maar wij staan er goed voor. Fijn is ook dat er jongens met kwaliteiten op de bank zitten en het team niet zwakker maken.” De Haan merkte dat Best Vooruit zich had aangepast aan zijn ploeg. “Dat zullen we wel meer gaan meemaken. Tegenstanders zien dat wij in vorm zijn en zullen ons op hun manier willen bestrijden.” HVCH -waarbij Jan van de Haterd, Milan Raijmaekers (2) en Stijn van den Hurk scoorden- gaat zondag tegen Berghem Sport voor de vijfde winst op rij. Kijk later deze week op Kliksport voor een voorbeschouwing van de derby.

TOP - Brabantia 6-2
TOP klom door de tweede overwinning op rij naar plek vijf. Brabantia werd met 6-2 aan de kant gezet. Aram Pusters was weer eens heel belangrijk voor de Ossenaren door de eerste drie TOP-treffers te maken. Moreno Koenders tekende tussendoor vanaf elf meter voor de 2-1. Kort voor die treffer kreeg zijn ploeggenoot Clifton Pikero een rode kaart vanwege een kopstoot. Na de derde goal van ‘Aadje’ scoorde invaller Casper van Druten de 4-1. Clayton Pikero maakte het nog enigszins spannend, maar in de slotfase bepaalden Joeri Cuppen en Wouter Boons de eindstand op 6-2. TOP-trainer Bas Gösgens: “Wat we vandaag lieten zien, was zo mooi. Wij zijn niet de ploeg met de allerbeste voetballers van deze klasse, maar er staat wel een echt team. Ze willen 90 minuten lang vol gas geven en kunnen daarmee veel bereiken. Sinds twee weken hebben we weer zestien fitte spelers, waardoor we een sterke bank hebben. Je ziet dat de invallers er direct staan en vandaag zelfs twee keer scoren. Als we deze talentvolle groep fit houden, kunnen we bij de eerste drie/vier meedraaien. Maar als er bepalende spelers wegvallen, dan kun je ook zomaar bij de onderste vijf meedoen.”

Nemelaer - Berghem Sport 1-1
Een gelijkspel bij Nemelaer voelt voor Berghem Sport als een winstpunt. De 1-0 vlak voor rust van Gijs van Baast werd zes minuten in de tweede helft teniet gedaan door een vrije trap van Mats van den Broek. Trainer Willem van der Burgt: “Nemelaer is een zware tegenstander. Voetballend goed en fysiek sterk. Wij misten vier/vijf spelers (waaronder spits Donny van Herpen) en daarbij kwam vanmorgen de ziekmelding van Edwin Huibers. Met drie spelers van het tweede elftal in de basis en twee jeugdspelers op de bank hebben we een terecht punt gepakt. Een groot compliment aan de hele groep en dank aan de spelers van het tweede en de jeugd.” Volgend weekend wacht de regionale derby tegen HVCH. Daarover later deze week meer..

Alverna - Rhode 4-1
Kyron Brus opende al na een paar minuten verrassend de stand in het voordeel van Rhode. Alverna liet echter vlug zien waarom het bovenaan staat in de eerste klasse C. Met rust stond het al 4-1. In de tweede helft kwamen daar geen doelpunten meer bij. Rhode staat nu laatste samen met NEC dat verrassend een punt pakte tegen Woezik.

Erp - FC Eindhoven AV 1-2
Lees hier meer.

Eerste klasse C:
TOP - Brabantia 6-2
Nemelaer - Berghem Sport 1-1
HVCH - Best Vooruit 4-2
Erp - FC Eindhoven AV 1-2
EFC - Leones 1-1
Alverna - Rhode 4-1
Woezik - NEC 0-0

1. Alverna 6-15
2. HVCH 5-13
3. EFC 5-13
4. FC Eindhoven AV 6-12
5. TOP 5-8
6. Nemelaer 5-8
7. Berghem Sport 6-8
8. Best Vooruit 6-7
9. Erp 6-7
10. Woezik 6-7
11. Leones 6-6
12. Brabantia 6-4
13. Rhode 6-1
14. NEC 6-1

Berghem Sport - HVCH
NEC - TOP
Leones - Erp
Brabantia - Rhode
FC Eindhoven AV - Alverna
Woezik - Nemelaer
Best Vooruit - EFC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant