Afbeelding

Aftrap OldStars Tafeltennis door Bettine Vriesekoop: ‘Tafeltennis zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid’

Sport 472 keer gelezen

UDEN | Er was al walking football en walking handbal in Uden. Nu is er ook OldStars tafeltennis. Niemand minder dan Bettine Vriesekoop gaf afgelopen weekend de officiële aftrap bij TTV Maashorst.

Vriesekoop is ambassadrice van OldStars Tafeltennis. Zij nam de aanwezigen mee door haar carrière die haar veel mooie momenten heeft gebracht. De 60-jarige ‘Nederlands speelster van de eeuw houdt haar publiek voor om te blijven of weer opnieuw te gaan bewegen. ”Het is in velerlei opzichten goed om te gaan bewegen. Tafeltennis zorgt er al binnen zes maanden voor dat je botten sterker worden, je spieren zich ontwikkelen en de massa afneemt. Ook heeft het leren van nieuwe dingen invloed op het brein en zorgt tafeltennis voor zowel een betere fysieke als mentale gezondheid.’’ Bovendien is tafeltennis een laagdrempelige sport. De avond werd geopend door wethouder Maarten Prinssen, namens de gemeente Uden. Ook hij benadrukt het belang van sporten voor onze oudere medemens. Aan het eind van de clinic neemt Bettine Vriesekoop de deelnemers onder haar hoede om een aantal basisvaardigheden van tafeltennis bij te brengen. “Tijdens OldStars Tafeltennis brengen wij de deelnemers ook meer techniek bij, maar het gaat in eerste instantie om blijven bewegen. Wie beweegt, blijft scherp en fit en tevens vaak sociaal actief.”

Voor de 55-plussers in Uden en omgeving is er nu dus OldStars Tafeltennis, gehouden in de gymzaal van de Wijde Wereld, Helmteken 24 te Uden. Iedere woensdag wordt er van 18.30 tot 20.00 uur niet alleen een balletje geslagen achter de tafel, maar worden er voorafgaand aan de training eerst diverse bewegingsvormen gedaan. Na afloop is er de gelegenheid voor een kopje koffie. Je bent welkom om hier drie keer vrijblijvend aan deel te nemen. Materialen zijn in de zaal aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant