Cito-aanvaller Kevin van de Wetering tegen Vorstenbossche Boys. (Foto: Ad Megens)
Cito-aanvaller Kevin van de Wetering tegen Vorstenbossche Boys. (Foto: Ad Megens)

‘Je moet altijd scherp zijn, je bent niet zomaar kampioen’

Voetbal 1.949 keer gelezen

OSS | Cito is vooralsnog een klasse apart in de vierde klasse H. Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen. De ploeg van trainer Yavuz Demirci heeft een ploeg met diverse uitblinkers, zoals Ferhat Coskun voorin en op het middenveld Mustafa Guler.

Guler (32) kwam over van Blauw Geel’38 en heeft het goed naar zijn zin in Oss. Met zes goals is hij van veel waarde. “Het was qua niveau wel even wennen. Ik heb de stap terug echter heel bewust gemaakt omdat ik meer tijd aan mijn gezin wil besteden. Bij Blauw Geel’38 waren er veel verplichtingen en bij uitwedstrijden ben je soms de hele dag weg. Nu vertrek ik om 12.45 uur en ben ik 17.00 uur al thuis.” Hij vervolgt: “Ik kende al wat spelers bij Cito en ik vind dat we een sterke ploeg hebben. Er wordt ook goed getraind, dat moet je niet onderschatten. Iedereen zegt dat wij titelkandidaat zijn en ik denk dat we dat ook zijn als iedereen fit is. Als er echter bepalende jongens wegvallen, stort het soms als een kaartenhuis in elkaar. Je moet altijd scherp zijn, je bent niet zomaar kampioen. We kunnen alleen verliezen van onszelf. Zo lang het goed gaat, is er niets aan de hand, maar er gaan ook momenten komen dat we een keer verliezen. We zijn na 70/75 minuten ook leeg, we moeten gedoseerder voetballen. Daar werken we aan op de training.”

Kevin van de Wetering
Ploeggenoot Kevin van de Wetering ziet Cito ook als titelkandidaat. “Wij horen thuis in de derde klasse en daar gaan we voor. We hebben een ploeg met veel kwaliteit en snelheid. Het moet alleen niet te gemakzuchtig worden. Al een paar wedstrijden komen we na de rust uit de kleedkamer met het idee dat we wel even winnen. Dan krijgen we het toch nog moeilijk”, aldus de 19-jarige Ossenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant