Spelers van NEC juichen na een doelpunt. (Foto: Ruud Schobbers)
Spelers van NEC juichen na een doelpunt. (Foto: Ruud Schobbers)

‘Berghem Sport - HVCH leuk voor spelers en supporters’

Voetbal 197 keer gelezen

HEESCH | HVCH is dé ploeg in vorm in de eerste klasse C. De Heeschenaren wonnen vier keer op rij en zijn geklommen naar de tweede plek achter koploper Alverna. Komende zondag staat de regionale derby tegen Berghem Sport op de agenda.

HVCH-trainer Roy de Haan kijkt uit naar de wedstrijd in Berghem. “Een mooi affiche, een derby leeft bij de spelers en supporters altijd iets meer dan andere wedstrijden. Het is aan ons om ook tegen Berghem Sport te geven wat we de afgelopen weken hebben laten zien.” De kracht van HVCH zit ‘m onder andere in de fitheid. “Ik wil de jongens een compliment geven voor hun arbeid op de trainingen. Ze werken erg hard en je ziet dat ze hartstikke fit zijn. Het laatste half uur is bij sommige ploegen de pijp leeg, maar wij staan er goed voor. Fijn is ook dat er jongens met kwaliteiten op de bank zitten en het team niet zwakker maken.”
Berghem Sport pakte een punt op bezoek bij Nemelaer: 1-1. Een knap gelijkspel, zeker als wordt bedacht dat meerdere belangrijke spelers afwezig waren. Trainer Willem van der Burgt hoopt zondag de supporters een mooie wedstrijd te kunnen bezorgen. “Een duel met HVCH is al lang niet meer gespeeld. Voor de spelers en supporters een aantrekkelijke wedstrijd. Leuke bijkomstigheid is dat bij beide clubs jongens spelen met een verleden bij de tegenstander. Zo speelde Donny van Herpen jarenlang in Heesch, bij HVCH heeft Joël van den Berg een verleden bij Berghem Sport.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant