Afbeelding

Foto van vroeger: Sporthal De Deel aan het Brabantplein

Historie 1.931 keer gelezen

UDEN | Voor de opening van sporthal De Deel en overdekt zwembad De Wel aan het Brabantplein werd in maart 1974 minister H.W. van Doorn van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk uitgenodigd.

De sporthal heeft regelmatig in het nieuws gestaan door de bouwkundige mankementen. In het complex heeft later woonwinkel Kwantum onderdak gevonden. Na een grondige inpandige verbouwing is er een extra verdieping gecreëerd, zodat er nu op de begane grond de Action en op de verdieping Dollie’s bowling en gamingcentre gevestigd zijn. Het zwembad wat sinds 2005 leeg stond heeft inmiddels plaats gemaakt voor de hoogste appartemententoren van Uden.

Aanvankelijk was het Brabantplein in de zestiger jaren veel groter dan het huidige pleintje dat inmiddels volledig omringd is door appartementencomplexen. Toen kende we aan het Brabantplein eigenlijk alleen het gemeenschapshuis De Schouw dat o.a. onderdak bood aan de bibliotheek en aan de zijde van de Sacramentsweg de Boerenleenbank. Later kwam er aan de kant van de Galerij supermarkt Gebr. Jong bij. Het carillon dat in 1966 door de Industriële Kring Uden aan de gemeente is geschonken bij de geboorte van de 20.000ste inwoner. In afgeslankte vorm is het een aantal jaren geleden verplaatst naar de Markt waar het nog steeds haar deuntjes uitstrooit over Uden.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant