Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Piet en Ine Westerveld-van der Aar vieren 65-jarig huwelijk

Human Interest 1.110 keer gelezen

UDEN | Piet (90) en Ine (86) vieren vandaag hun 65-jarig huwelijk. Het paar trouwde op 7 november 1956 voor de wet en twee jaar later op 11 oktober 1958 voor de kerk.

door Henk Lunenburg

Piet is geboren in Heemstede en Ine zag voor het eerst het levenslicht in Haarlemmerliede. Beiden kwamen uit een groot gezin. Tijdens de oorlog hadden ze het heel zwaar. Piet stond ‘s morgens al om 04.00 uur in een rij om verse groenten te krijgen. De moeder van Ine overleed al vroeg, haar vader bleef met veertien kinderen en het werk op de boerderij alleen achter. Piet had na zijn diensttijd geen werk. Zijn vader werkte bij EMI en op zijn aanraden ging Piet ook bij de EMI werken, wat hij 35 jaar heeft gedaan. Ine werkte eerst als coupeuse en later in de huishouding.

Ine en de zus van Piet waren goede vriendinnen, Piet zag Ine vaak bij hun thuis op de bank zitten en dacht steeds: dat is wel wat voor mij. Dit was het begin van hun 4-jarige verkering. Ze trouwden op 7 november 1956 voor de wet en twee jaar later op 11 oktober 1958 voor de kerk. Dat ze eerder voor de wet trouwden was omdat alleen getrouwden recht hadden op een huis. Eén jaar hebben ze ‘ingewoond’ in Haarlem. Daarna kochten ze hun eerste huis in Haarlem. Ine deed daar vrijwilligerswerk. Door zijn werk bij de EMI had Piet regelmatig contact met heel veel Nederlandse artiesten. Ze werden zelfs uitgenodigd op het huwelijksfeest van Connie en Hans van Breukhoven. Toen de EMI naar Uden verhuisde, deden Piet en Ine dat in 1978 ook. In het begin, toen Piet en Ine op Lauwere woonden, had Ine vaak heimwee naar Haarlem. Nu wonen ze al weer 24 jaar in appartement De Romme.

Ze kaarten nog steeds graag en Piet maakt graag kruiswoordpuzzels. Ine maakte graag kleding. Bijna elk jaar gingen ze op vakantie, vaak in een vakantiehuisje en later in een hotel. Ze kregen twee kinderen, een dochter en een zoon en hebben vijf kleinkinderen, waarvan er een is overleden. Het feest wordt binnenkort in huiselijke kring gevierd, op Piet zijn verjaardag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant