Anna Hajrapetian is eigenaresse van Milachocolata.
Anna Hajrapetian is eigenaresse van Milachocolata.

Nieuw op de Noordkade: Milachocolata

Algemeen 3.559 keer gelezen

VEGHEL/UDEN | Anna Hajrapetian, eigenaresse van Milachocolata, opent maandag 15 november haar enige fysieke winkel. De chocolatier uit Uden betrekt de winkel naast Bakkerij van Leur in de Proeffabriek op de Noordkade. “Het is een pop-upstore die in ieder geval openblijft tot eind januari. Als het een groot succes wordt dan kan het zijn dat we langer openblijven”, legt Anna uit.

Het is eigenlijk best een bijzonder verhaal hoe Anna in de chocoladewereld terecht is gekomen. Ze was werkzaam in de financiële wereld toen ze in Rome verliefd werd op, zoals ze zelf zegt, échte chocolade. “Zoiets had ik nog nooit geproefd. Ik hield eigenlijk helemaal niet van chocolade, tot dat moment. Ik moest er iets mee doen.”

In 2012 richtte Anna haar bedrijf Milachocolata op. Sinds de oprichting heeft Milachocolata zich gevestigd als een exclusieve chocolatier in de wereld van handgemaakte chocolade. Nooit verleid door de verlokking van mechanisatie. “Elke chocolade creatie van Milachocolata wordt met de hand gemaakt. We maken gebruik van de beste grondstoffen. De chocolade is van hoog niveau. Dat wil overigens niet zeggen dat het onbetaalbaar is. Voor iedere portemonnee hebben we iets.”

Anna en haar team doen geen concessies aan de kwaliteit van producten. Zij besteden veel aandacht aan de kwaliteit, vormgeving en de uitstraling van zowel de chocola als van de verpakkingen. Bij Milachocolata maken ze alleen gebruik van de Belgische chocolade Callebaut®. “Dat is duurzame chocolade. Deze chocolade helpt de levenswijze van duizenden cacaoboeren en hun gezinnen in West-Afrika te verbeteren.”

Momenteel levert Milachocolata diverse chocolade creaties aan bedrijven in Nederland, Portugal, Spanje en Frankrijk. In Leiden is Milachocolata bezig met een hoofdkantoor in de Meelfabriek. “Ik ben geïnspireerd geraak met industrieel architectuur waar oud en nieuw met elkaar verbonden worden. Toen kwam deze kans op mijn pad. Ik geloof in de Noordkade en de Proeffabriek.”

De afgelopen maanden zat er in het pand al een chocoladewinkel. Deze werd gerund door studenten van ROC De Leijgraaf. Anna: “De studenten van De Leijgraaf blijven bij de winkel betrokken. Samen met mij houden ze de winkel draaiende.”

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Milachocolata terecht. “We verkopen alleen chocolade. In ons assortiment vind je ook relatiegeschenken. Er is veel bedrijvigheid in Veghel dus daar zet ik hoog op in.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant