Schijndel won van SCG'18. (Foto: Cees van Raaij)
Schijndel won van SCG'18. (Foto: Cees van Raaij) Foto: Cees van Raaij

3D: Schijndel aan kop na ruime winst, Nooit Gedacht wint bij FC Schadewijk

Voetbal 1.932 keer gelezen

Schijndel is de nieuwe koploper in de derde klasse C. Op eigen veld werd in de tweede helft afstand genomen van SCG’18: 4-0. Bij FC Schadewijk tegen Nooit Gedacht waren het de Geffenaren die drie punten pakten. De ploeg van trainer Henry van der Linden volgt de koploper op 1 punt.

In de eerste helft lukte het Schijndel niet om te scoren, terwijl de kansen er wel waren. De doelman hield zijn doel schoon en kreeg ook hulp van de paal. Na rust opende Stan Guns uit een scrimmage de score. Daarna bleek het verzet van SCG’18 gebroken. Via Timo Wette, Thomas Kastelijn en opnieuw Vette eindigde het duel in 4-0. Omdat Avanti’31 tegen Margriet niet in actie kwam vanwege coronagevallen, is Schijndel nu de nieuwe koploper. Trainer Henry van Alebeek: “Natuurlijk ben ik blij met drie punten en de koppositie. Maar vanwege de afgelastingen is dit uiteraard wel een vertekend beeld.”

FC Schadewijk - Nooit Gedacht 0-3

FC Schadewijk - Nooit Gedacht. (Foto: Leon Voskamp)

Nooit Gedacht blijft het uitstekend doen in de derde klasse D. Niet dat het zeer overtuigend was wat de Geffenaren lieten zien, maar het gaat in het voetbal om doelpunten maken. Dat deed Bob van Iersel voor rust, Lars Hendriks en Levi Schuurmans scoorden in de tweede helft. Aanvoerder Michael van den Heuvel was na afloop wel kritisch op zijn ploeg. “We hadden het absoluut niet makkelijk, het was heel rommelig van onze kant. Gelukkig maken we de kansen af en winnen we met 0-3, maar daar is alles mee gezegd. Als we zo iedere week voetballen, dan wordt het lastig. Het zal beter moeten.” Lees later deze week meer op deze website.