Avesteyn won bij Pusphaira met 0-3 (archieffoto)

4F: Avesteyn wint ruim bij Pusphaira in corona gehavend programma, Stan de Laat scoort drie maal

Voetbal 675 keer gelezen

Slechts twee duels gingen door in deze klasse. De overige werden met als met de bekende reden van corona afgelast. Avesteyn deed het prima en won bij het sterke Pusphaira met 0-3, concurrent Acht deed dat ook door met klein verschil te winnen van Mariahout.

Al na zeven minuten opende Stan de Laat de score in Eindhoven en bracht zijn team op voorsprong. Pusphaira bleef aardig voetballen met een spits die alle aandacht vroeg van de Dintherse defensie. Dries Heerkens miste de kans op 0-2 wat een 0-1 ruststand met zich meebracht. Na rust bleef de thuisploeg goed partij bieden, zag ook trainer Hugo van de Sande: “Dat deden ze zeker. Vooral voorin stond een kanjer van een speler die alle aandacht nodig had. Ze hadden zelfs de mogelijkheid om gelijk te maken, maar onze keeper bleef de één op één situatie meester en voorkwam erger voor ons. Ik heb na rust de boel omgezet en dat moest er waren wat spelers met pijntjes van afgelopen zondag.” Het duurde tot de 73 minuut voor de verlossing kwam. Stan de Laat, zijn naam is geprezen, scoorde met zijn tweede en derde voor Avesteyn wat een 0-3 uitslag gaf. Dries Heerkens teisterde nog een keer de lat, maar liet het scoren achterwege in Eindhoven. Die taak werd voor hem ingevuld door een ‘valse’ hattrick van De Laat.