Willem van der Burgt, trainer van Berghem Sport.

1C: Doelpuntloze derby in Berghem, TOP stelt teleur, Erp gematigd tevreden, Rhode hekkensluiter

Voetbal 458 keer gelezen

De derby tussen Berghem Sport en HVCH in de eerste klasse C kreeg geen winnaar. Ook Erp (uit bij Leones) en TOP (op bezoek bij NEC) speelden gelijk. Rhode verloor met 3-1 van Brabantia en is de nieuwe drager van de rode lantaarn.

Berghem Sport - HVCH 0-0
“Het had alles wat een derby moet hebben: strijd, slecht voetbal en veel kansen.” Berghem Sport-aanvoerder Jacky van Deutekom was na afloop blij met het puntje tegen HVCH. Niet alleen omdat de Heeschenaren vier keer op rij hadden gewonnen, maar ook omdat HVCH de ploeg was die op basis van het veldspel de sterkere was. Kansen kreeg het ook, maar de jeugdige doelman Bas van Eldijk keepte uitstekend. Daarnaast had hij geluk dat de lat een goal voorkwam. Aan de andere kant kwamen de Berghemnaren in de slotfase ook gevaarlijk opzetten. Zo werd een kopbal van Mats van den Broek van de lijn gehaald. Geen doelpunten dus en daar is HVCH teleurgesteld over.

Roy de Haan, trainer van HVCH.

Leones - Erp 1-1
“Ik ben gematigd tevreden”, waren de woorden van Erp-trainer Jurgen van Wanrooij na afloop van het duel met Leones. De eerste twintig minuten van de wedstrijd was zijn ploeg dominant. Tot goals leidde het niet, al kreeg Erp via Joep Offermans een grote kans. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam, nadat Ruud Hanenberg werd uitgespeeld en doelman Dennis van Ballegooij geen antwoord had op een stiftje. “We waren toen even van slag, maar het bleef 1-0 tot de rust.” In de tweede helft startte Erp goed en hield het de linies gesloten waardoor Leones onder druk kwam te staan. Na 63 minuten volgde de beloning van Knud van den Heuvel: 1-1. In de slotfase golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Gescoord werd er niet meer, zodat beide ploegen een puntje aan het totaal mochten toevoegen. “Ik ben tevreden over de inzet, de passie en de manier van spelen. De keuze in de eindfase en net dat laatste zetje, daarin moeten we verbeteren.”

NEC - TOP 3-3
Op papier een makkie, maar in de praktijk bleek NEC uit toch lastiger dan verwacht. TOP leek op weg te zijn naar een overwinning in Nijmegen, maar een 1-3 voorsprong werd alsnog uit handen gegeven: 3-3. Joeri Cuppen tekende voor de 0-1 en 0-2, zijn maatje voorin Aram Pusters tekende voor de 1-3.

Brabantia - Rhode 3-1
Door het puntje van NEC is Rhode de nieuwe hekkensluiter in 1C. Tegen Brabantia werd de zesde nederlaag op rij geleden. Met rust stond het nog 1-1 in Eindhoven, met Kyron Brus als doelpuntenmaker namens de bezoekers. Brabantia sloeg kort na rust toe (2-1) en maakte het karwei vlak voor tijd af: 3-1.