Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV. Foto: Marieke Lemmen

5E: HBV nieuwe koploper, winst voor FC Uden, Keldonk en VCO

Voetbal 1.095 keer gelezen

HBV is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E. De Beersenaren nemen die positie over van het vrije DWSH’18 na een geflatteerde overwinning op Astrantia. Onderin boekten VCO en FC Uden belangrijke punten door te winnen van respectievelijk VCA en Boerdonk. Ook Keldonk won. Een jeugdig Odiliapeel ging thuis onderuit tegen Elsendorp.  

Het affiche van de dag was het duel op Calbroek tussen HBV en Astrantia, dat volgens trainer Patrick Pothuizen ambities koestert. De Middelaarse formatie was echter niet opgewassen tegen HBV, dat geflatteerd met 4-1 won door goals van Moos Hendrix (2) Jeroen Bardoel en Kevin Hendriks. Hans Kroon scoorde op aangeven van Rick Simons nog wel 1-1. HBV profiteerde vervolgens van een fout van de Astrantia-doelman en liep daarna uit naar een marge van drie. “Zeker voor rust waren we minimaal gelijkwaardig. De 4-1 viel pas in de slotminuut. We hebben laten zien goed te kunnen voetballen, maar de uitslag zegt genoeg”, erkende Pothuizen.

Winst VCO in ‘namenderby’
In het betaald voetbal heb je NAC-NEC, in de vijfde klasse E het affiche VCO-VCA. Deze ‘namenderby’ werd een prooi voor de thuisploeg, die dankbaar profiteerde van een vroege rode kaart voor Dennis van Weers, die een doorgebroken speler neerhaalde. VCO leidde op dat moment overigens al met 2-1 door goals van Joshua Santegoeds en Roel Huvenaars. Lander Deriemaeker en opnieuw Huvenaars vonden na rust ook het doel voor VCO, dat nu achtste staat. Tycho schimmel en Bassim Sayeb waren trefzeker voor de gasten.

Keldonk overtuigt na rust
RKVV Keldonk won in een wedstrijd met twee gezichten uiteindelijk eenvoudig met 0-4 bij WHV. In een groot foutenfestival werd in de eerste 45 minuten niet gescoord. Na de thee ging het alsnog hard in Loosbroek. Duane Villanueva maakte een hattrick voor de oranjehemden, voor wie ook Rene van den Akker nog doel trof.

FC Uden stoomt op
FC Uden won vorige week voor het eerst dit seizoen en de mannen van interim-trainer Roy Vermeij lijken de smaak te pakken te hebben. Boerdonk werd met 2-0 verslagen. Marijn Derks opende na een kwartier spelen de score, waarna Faruk Polat het duel al na een dik uur besliste. “Kansloos”, was het oordeel van de Boerdonk-clubwatcher. “Het loopt nog niet echt.” De laatste plaats is daar het bewijs van. FC Uden hervindt de aansluiting met de middenmoot.

Verlies voor Odiliapeel
Ook Odiliapeel staat in de middenmoot na een thuisnederlaag tegen Elsendorp, dat met 0-2 won. De eerste kans was nog voor de thuisploeg, maar knullig verdedigen leidde  tot de openingsgoal waarna Elsendorp ook een tweede mocht scoren. Odiliapeel kreeg daarna een opgelegde kans op de aansluitingstreffer, maar de penalty werd gemist. “Een verdiend verlies uiteindelijk, met een uitstekende fluitende scheidsrechter”, zag Danny Claassen (Odiliapeel), die twee debutanten uit de eigen jeugd een kans gaf. “We hadden gewoon een mindere dag en niet het geluk aan onze kant.”

Uitslagen vijfde klasse E:
Boerdonk-FC Uden 0-2
Fiducia-MVC 1-2
VCO-VCA 4-2
HBV-Astrantia 4-1
Odiliapeel-Elsendorp 0-2
WHV-RKVV Keldonk 0-4

Stand:
1. HBV 7-17
2. DWSH’18 6-15
3. MVC 6-15
4. Elsendorp 5-11
5. Fiducia 5-9
6. Odiliapeel 7-8
7. RKVV Keldonk 6-7
8. VCO 6-7
9. Astrantia 5-6
10. FC Uden 6-6
11. VCA 6-4
12. WHV 6-4
13. Boerdonk 6-2

Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Astrantia was niet opgewassen tegen HBV.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant