Afbeelding

Nationale Natuurwerkdag succes in Uden

Algemeen 334 keer gelezen

UDEN | Landschapsbeheer Uden/IVN Uden deed afgelopen zaterdag 6 november mee met de Nationale Natuurwerkdag 2021. Ruim twintig vrijwilligers plantten meerdere, lange elzensingels aan op Kooldert te Uden.

Landschapsherstel is hard nodig voor het behoud van de landschapswaarden in het Udense landschap. Volgens woordvoerder Ernest de Groot is de Nationale Natuurwerkdag een ideale gelegenheid om nader kennis te maken met vrijwillig landschapsbeheer. “Voor vele planten en dieren zijn goed onderhouden landschapselementen van groot belang. Het zijn in feite kleine natuurgebiedjes. Die moet je zorgvuldig beheren.”

Kooldert
In Uden werkten ruim twintig vrijwilligers van 09.00 tot 12.00 uur bij landschapsreservaat Kooldert. Hier werden drie nieuwe elzensingels aangeplant. Deze elzensingels horen thuis in natte zandlandschappen zoals beekdalen en wijstgronden. Onder leiding van Cris van Lieshout werden de divers singels uitgezet en ingeplant. Naast zwarte els werden soorten als vuilboom, gelderse roos en hondsroos aangeplant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant