Afbeelding

Cabaretier en tonprater Rob Scheepers is Knoergoeie Brabander 2022

Carnaval 3.777 keer gelezen

UDEN | Cabaretier, Stand-up comedian, tonprater, columnist en bovenal Brabander in hart en nieren, Rob Scheepers uit Sterksel is door carnavalsstichting De Knoerissen uit Uden uitgeroepen tot Knoergoeie Brabander 2022. Rob wordt tijdens de pronkzittingsavond van 12 februari 2022 geëerd.

Rob tourt op dit moment met ‘Scheepers prikt door’ door de Nederlandse theaters als opvolger van onder andere zijn shows ‘Gulzig’, ‘Scheepers checkt uit’, ‘Kom maar op’ en ‘Schroot’. Voor de trouwe bezoekers van de Udense pronkzittingen is Rob Scheepers echter ook een bekend gezicht. Met zijn buuts als bakker Frits Sprits, Rechercheur De Kok of Voetbalhooligan Ben van Daal krijgt hij met gemak de hele zaal plat. Maar Rob is veel meer dan dat, want met zijn wekelijkse one-liners bij Radio Veronica, als meervoudig winnaar van de Zilveren Narrenkap en diverse verhalenbundels en columns, is hij een veelzijdig entertainer en bovenal een Brabantse mens.

Rob Scheepers werd in 1974 geboren in Sterksel en is daar nog altijd woonachtig. Rob is getrouwd met Ingrid en zij wonen samen met vier kinderen, drie zonen en een dochtertje, in de kern van het gezellige Brabantse dorp. In zijn vrije tijd is Rob vaak te vinden op de tribune van voetbalclub PSV. Daarnaast is Rob ook een sterke schouder in het verenigingsleven in Sterksel, met name voor R.K.S.V. Sterksel.

Ooit begon Rob zijn carrière als reclameman, maar al snel werd het tonpraten meer dan een hobby. Na de winst van het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond in 2005 is zijn carrière in een stroomversnelling gekomen en kent heel Nederland deze woordgrappenmaker. Maar altijd is Rob trots om na een voorstelling weer terug te komen in het Brabantse land.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant