René maakt de hokken van de konijnen schoon.
René maakt de hokken van de konijnen schoon.

Dierenweide Bitswijk zoekt dringend vrijwilligers

Algemeen 1.375 keer gelezen

UDEN | De huidige vrijwilligers van het dierenparkje aan de Accordeonstraat in Uden doen een noodoproep: wie houdt vrijwillig het dierenpark mee in stand? Op dit moment zijn er drie mensen die de dieren met regelmaat verzorgen, waaronder René Stobbelaar, die heeft aangegeven na jarenlang vrijwilligerswerk bij het dierenpark te stoppen. “Twee mensen zijn echt niet genoeg om dit overeind te houden, en als dat zo blijft, kan het parkje niet lang meer blijven bestaan”, aldus René.

Konijnen, geiten, cavia’s, kippen, vogels, een kalkoen; het is één grote gezellige dierenboel in de Bitswijk. Iedere ochtend wachten de beesten met smart op de vrijwilligers die hen eten komen geven. “Ik haal elke ochtend bij de supermarkt overgebleven voedsel op”, vertelt René. “Daarna rij ik door naar de dierenweide, waar we alles bereiden en de dieren voeren. Ook zorg ik dat de hokken schoon zijn. Ik ben er wel wat uurtjes in de ochtend mee bezig, zeker als ik alleen ben, wat wel eens voorkomt. Hartstikke mooi om dit bijna 17 jaar iedere dag gedaan te hebben, maar nu is het toch tijd om mijn taak aan andere mensen over te dragen.”

Help mee
Maar wie? “Het is lastig om vrijwilligers te vinden”, weet René, die al vaak mensen heeft proberen te werven. “We zoeken mensen die voor langere tijd vier tot vijf dagen in de week willen helpen met het verzorgen van alle dieren. Dit duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur.” Hij onderstreept het maatschappelijk belang van de dierenweide. “Heel veel mensen komen er vaak kijken met kinderen of kleinkinderen, en veel mensen genieten ervan. Kinderen vinden de dieren geweldig en daarbij is het goed voor de saamhorigheid in de wijk. Het zou enorm zonde zijn als de dierenweide door te weinig vrijwilligers opgedoekt zou worden.” Wil jij helpen dat laatste te voorkomen en heb je tijd om de dieren te verzorgen? Bel dan naar René via 06 30 54 07 16.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant