Afbeelding

Brugklassers vinden UC een goede keus

Onderwijs 26 keer gelezen
UDEN - “Ik vind het een superfijne school en ik ben blij dat ik hiervoor gekozen heb” en “Mijn mentor staat altijd voor mij klaar, hij weet wat er in mij omgaat, ik had geen fijnere mentor kunnen hebben”. Twee uitspraken van brugklassers op het Udens College, die weergeven wat de school hoog in het vaandel heeft staan: een goed onderwijsaanbod in een sfeer waarin leerlingen zich prettig en veilig voelen.

[image=302861]

Directeur-bestuurder Theo Bekker vindt het vooral belangrijk dat de leerling écht het vertrekpunt is voor het onderwijs en de sfeer op school. “Als een kind zich prettig en uitgedaagd voelt, dan komen de goede onderwijsresultaten vanzelf”, zegt hij.

Top 10 van Brabant
Dat is voor het UC onder andere zichtbaar in de resultaten van de sector havo/vwo, die qua rendement behoort tot de top 10 van de Brabantse scholen.
Het UC vindt die resultaten belangrijk, maar niet alleen zaligmakend. Theo Bekker: “Interessant onderwijs en een goede begeleiding, daar hebben leerlingen dagelijks mee te maken. Op het havo/vwo zorgen we daarvoor via onze plus klassen en de aandacht voor internationalisering, op het vmbo via de themaklassen ART, BOB en TEC, T-excellent en de T-science stroom in de bovenbouw.”
Om het in de woorden van een vmbo leerling te zeggen: “Ik vind dat T-excellent handig is voor kinderen zoals ik, de school heeft een goede sfeer en ik vind het leuk om naar school te gaan”.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant